Poboljšana strategija napretka Općine Grude

497
grude

U sklopu obilježavanja Dana općine Grude na Agroturizmu Marića Gaj, održan je peti susret grudskih privrednika koji je ukupio veliki broj saradnika u ovoj oblasti.

Općinski načelnik Ljubo Grizelj kazao je kako je privreda Gruda najkvalitetniji segment grudskog života, te kako se, uprkos privrednoj krizi, bilježi rast poslovanja svih preduzeća.

U prezentaciji stanja privrede Darija Marković, govorila je o trenutnim pokazateljima, rezultatima i postignućima Općine Grude.

Istaknuto je kako broj zaposlenih raste u posljednje tri godine, pa je tako trenutno zaposleno oko 3500 ljudi, od čega 2800 u privatnom i 700 u javnom sektoru.

Okupljenima se obratio i voditelj Odjela za poduzetništvo u agenciji REDAH Nevzet Sefo, te Haris Komić, koji je prezentovao projekat LIFE, pod nazivom „Poboljšanje lokalnog okruženja za investiranje u Općini Grude“.

Ekonomski savjetnik u privrednoj komori Grada Mostara, izaslanik njemačke vlade Jens Muller govorio je o primjerima dobre prakse dualnog obrazovanja u njemačkom školskom sistemu.

“S jedne strane poduzetnici trebaju vidjeti svoju šansu da učestvuju u stvaranju kvalitetne radne snage, a s druge strane, mladi ljudi priliku da već u početnim fazama svoga školovanja osiguraju sebi buduća radna mjesta”, kazao je Muller.

Proslava Dana općine Grude završit će sa svečanom sjednicom Općinskog vijeća u kinodvorani Grude, u petak, 17. novembra, u 11 sati.

Na svečanoj sjednici će biti uručeno javno priznanje preduzeću Drinovci iz Gruda, za poslovni poduhvat izgradnje i realizacije projekta velikog skladišnog distributerskog prostora u poslovnoj zoni Poljanice.

IZVORFENA
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here