Kompanija Samsung Electronics Samsung Electronics Co., Ltd., globalni lider u tehnologiji, je objavila da je 36 njenih najnovijih proizvoda osvojilo nagrade za inovaciju CES® 2018. Proizvodi koji su dobili ovu prestižnu nagradu  nagrađeni su za izuzetan dizajn i inženjering u domenu najsavremenije potrošačke tehhnologije u 28 kategorija.

Samsungovi nagrađeni proizvodi su osvojili i dvije nagrade za najbolja inovacijska rješenja u rasponu  kategorija  Virtual and Augmented Reality, Wearable Technologies, Video Displays, Home Appliances i Smart Home. Osim toga, Samsung je ove godine prvi put osvojio CES nagradu za inovaciju u domenu fitnessa, sporta, biotehnologije za Gear Sport, Gear Fit2 Pro i Gear IconX (2018).

“Inovacija je prisuthna u našoj DNK, kao i naša predanost da korisnicima ponudimo transformacijske proizvode uz čiju pomoć mogu doživjeti značajna iskustva prilikom korištenja“, izjavio je Tim Baxter, predsjednik i izvršni direktor kompanije Samsung Electronics U Sjevernoj Americi, te dodao: “Zaista je velika čast što kolege iz godine u godinu prepoznaju našu neumornu potragu za inovativnim dizajnom i i inženjeringom”.

Nagrade za inovaciju CES se održavaju pod pokroviteljstvom Udruženja potrošačkih tehnologija (CTA) ™, vlasnik i organizator CES-a. Mnogi Samsungovi proizvodi koji su nagrađeni biće izloženi na CES 2018, koji se održava od 9. do 12. janura 2018. godine, na Samsungovom štandu (# 15006) koji se nalazi u glavnoj dvorani Convention centra u Las Vegasu.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here