Ove godine Toyota slavi 20 godina od predstavljanja svog prvog hibridnog vozila – Toyote Prius, čija je popularnost vremenom dovela do stvaranja novih standarda pri izboru automobila na temelju njihovog utjecaja na okoliš.

Od tada do danas, sa rastom svijesti o značaju brige za okoliš, povećavao se i broj proizvođača koji razvijaju i predstavljaju hibridna vozila, a njihov udio u prodaji primjer je kako cijela automobilska industrija može doprinijeti rješenju globalnih problema zagađenja.

Toyota je ipak i dalje ostala apsolutni lider na ovom polju, sa premašenih 10 miliona prodatih hibridnih vozila širom svijeta, te je u oktobru 2015. godine, objavila Environmental Challenge 2050, predstavljajući nove ciljeve kojima želi doprinijeti smanjivanju negativnog utjecaja automobila na okoliš, kako bi pomogla stvaranju održivog društva.

Kroz konkretne akcijske planove definirano je šest posebnih područja za unaprjeđenje, a u sklopu ovog izazova, Toyota je u BiH pokrenula program „Jedan hibrid, jedno stablo“. Stablo je dar prirode i njegov utjecaj na naše živote je neprocjenjiv.

Zato će Toyota za svaki prodati hibrid u Bosni i Hercegovini, zasaditi jedno novo stablo, za zeleniju i ljepšu budućnost Bosne i Hercegovine ali i planete Zemlje. Svaki kupac hibridnog vozila tako postaje članom Toyotine velike porodice koja brine o svom okolišu.

Dvije stotine „Toyota stabala“ već je zasađeno 28. oktobra, a svako od njih simbolično nosi ime jednog od Toyota kupaca hibrida. Ove godine Toyota BH priključila se Let’s Do It BiH projektu, te su uposlenici ove kompanije zajedno sa 300 volontera učestvovali u pošumljavanju obronaka Igmana, posadivši taj dan ukupno 5000 sadnica.

„Naš krajnji cilj je utjecati na društvo i buduću mobilnost u potpunoj harmoniji s prirodom. Svakodnevno, u svim područjima poslovanja, ulažemo velike napore da naše poslovanje donosi što manje negativnih učinaka na okoliš. Ponosni smo na projekat ‘Jedan hibrid-Jedno stablo‘ koji će postati naša stalna praksa“, rekao je Damir Višošević, direktor Toyote BiH.

U sklopu obilježavanja 20 godina Toyotine hibridne tehnologije, Toyota je odlučila svojim kupcima pokloniti i 10 godina garancije na hibridni sklop bez ograničenja kilometraže.

„Mnogo je razloga za vožnju hibrida – pored brige o okolišu, tu je i veliki izbor modela. Sretni smo da možemo reći da imamo ‘hibrid za svakoga’. Počevši sa Yarisom, pa do Rav4 4×4 modela, u našoj paleti proizvoda svako može pronaći nešto za sebe. Tu su svakako još i velike uštede goriva, niski troškovi servisa i vlasništva, kao i užitak u vožnji koji donosi gotovo nečujan rad motora. Sada, sa 10 godina garancije, zaokružujemo tu priču kroz pouzdanost i sigurnost koju obećavamo svojim kupcima“, istakao je direktor Toyote BiH, Damir Višošević.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here