U radu ‘Poslovnog foruma’ u Cirihu učestvuje 20 bh. kompanija

Poslovni forum u Cirihu organizuje je Udruženje I-platform - Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine iz Berna, u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, te Privrednom komorom Republike Srpske, a uz podršku Ambasade BiH u Švicarskoj.

382

Posljednjih godina stambeni sektor u Bosni i Hercegovini bilježi veliki rast te su ostvareni dobri uvjeti za otvaranje novih, inostranih tržišta a jednu od takvih šansi predstavljat će “Poslovni forum” koji će biti održan 10. novembra u Cirihu.

Cilj foruma je unaprjeđenje ekonomske saradnje i promocije izvoza BiH na tržištu Švicarske.

Na forumu će učestvovati oko 20 bh. kompanija koje nude usluge projektovanja, građenja i opremanja stambenih, ugostiteljskih i poslovnih objekata, kao i drugih proizvoda za građenje i opremanje.

“Poslovni forum” će biti savršena prilika za prezentaciju proizvoda i usluga, te za ostvarivanje poslovnih susreta s privrednicima iz Austrije, Njemačke i Švicarske i dogovore dugotrajna poslovna partnerstva.

Poslovni forum u Cirihu organizuje je Udruženje I-platform – Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine iz Berna, u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, te Privrednom komorom Republike Srpske, a uz podršku Ambasade BiH u Švicarskoj.

Jedan od ključnih partnera tog događaja je i projekt “Dijaspora za razvoj”, čiji je cilj jačanje uloge bh. dijaspore u razvojnim procesima u BiH, uključujući i unapređenje konkurentnosti bh. privrede, a koji predstavlja zajedničku inicijativu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Vlade Švicarske, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija – UNDP i Međunarodnom organizacijom za migracije – IOM, saopćeno je iz UNDP-a.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here