Poljoprivrednici FBiH traže izmirenje potraživanja sredstvima od klirinškog duga

Na sastanku članova Udruge poljoprivrednika u FBiH istaknuto je kako se očekuje realizacija zaključka Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH da se dugovanja prema poljoprivrednicima izmire iz sredstava dobivenih od klirinškog duga.

379
Foto: MojUSK

Poljoprivrednici u Federaciji BiH očekuju od Federalne vlade izmirenje duga koji, kako kažu u Udruzi poljoprivrednika u FBiH, od 2014. godine iznosi 20 milijuna maraka, te se traži i povećanje izdvajanja za poljoprivredu iz federalnog proračuna za narednu godinu.
Na sastanku članova Udruge poljoprivrednika u FBiH, održanom danas u Travniku, istaknuto je kako se očekuje realizacija zaključka Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH da se dugovanja prema poljoprivrednicima izmire iz sredstava dobivenih od klirinškog duga.

“Sada se rebalansom federalnog proračuna planira 7,7 milijuna maraka za izmirenje duga prema poljoprivrednicima, a on iznosi 20 milijuna maraka. Tražimo, također, da se iz proračuna za iduću godinu za poljoprivredu izdvoji najmanje 120 milijuna maraka, što bi relativno zadovoljilo poljoprivrednike, jer jedino na taj način mogu opstati”, kazao je novinarima predsjednik Udruge poljoprivrednika Federacije BiH Nedžad Bićo.

Kako je kazao, na sastanku u Travniku formirana je radna skupina koja će biti zadužena da zahtjeve poljoprivrednika uputi predstavnicima vlasti Federacije BiH.

“Pisat ćemo Parlamentu FBiH i prisustvovati sjednicama, ako ne unutra, onda pred vratima Parlamenta. Na kraju krajeva, bit će prosvjedi jer poljoprivreda ne može opstati na ovaj način”, kazao je Bićo.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here