FERK izdao četiri dozvole za proizvodnju električne energije

Dostavljeni prijedlozi javnosti će biti dostupni na internet stranici FERK-a www.ferk.ba.

982

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK održala je sjednicu na kojoj su, između ostalog, usvojene obavijesti za javnost o podnesenim prijedlozima cijena usluge javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar i JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo FERK-u na saglasnost.

Dostavljeni prijedlozi javnosti će biti dostupni na internet stranici FERK-a www.ferk.ba.

FERK će u skladu sa propisanim pravilima analizirati dostavljene prijedloge kako bi utvrdio jesu li predložene cijene usklađene s Metodologijom za utvrđivanje cijena usluge javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge u Federaciji BiH i jesu li se stekli uvjeti za davanje saglasnosti FERK-a.

FERK je usvojio nacrte odluka o izmjenama i dopunama odluke o tarifnim stavovima za korisnike distribucijskog sistema za dva javna elektroprivredna poduzeća.

Tekst nacrta ovih odluka može se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili na web stranici FERK-a www.ferk.ba.

Osim toga, donesena su rješenja kojima se izdaju dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva “ENERGY TRADE” d.o.o. Usora, Fotonaponska elektrana “SOLAR-RAMA” vlasnika Slavka Žilića, iz Prozora-Rame i” GP TOMING” d.o.o. Grude.
Dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE izdana je podnositelju zahtjeva obrt “MIRNA LUKA”, vlasnika Željka Kozine iz Čapljine za solarnu fotonaponsku elektranu “MIRNA LUKA”, naselje Dretelj, općina Čapljina, predviđene godišnje proizvodnje 31,10 MWh, saopćeno je iz FERK-a.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here