Bh. poduzetnice u posjeti Turskoj

Privrednici i privrednice Republike Turske su veliki distributeri i izvoznici, ali svakako ističu da bi svoje veze rado upotrijebili za zajedničku suradnju sa BiH privrednicima i privrednicama.

488
Foto: EWallpapers.eu

Poslovna posjeta Republici Turskoj u organizaciji Udruženja poslovnih žena u BiH, Područne Privredne komore Banje Luke i BIGMEV-a / Centra za razvoj odnosa u BiH, započela je prezentacijom i direktnim poslovnim kontaktima u Privrednoj komori Burse.

Domaćin je bila privrednica i predsjednica Odbora žena privrednica Burse – Nurdžan Ozdemir, a na sastanku sa bh. predstavnicama i poduzetnicama su bili privrednici i poduzetnici iz: građevinskog, automobilskog, mašinskog, tekstilnog sektora, agroindustrije, ljekobilja, kozmetike, tekstila, hemijske industrije, industrije zdravlja i ljepote i umjetnosti (filografija).

U poslijepodnevnim satima su sastanci nastavljeni, sa Dr. Ajtugom Onurom, članom Upravnog odbora Privredne komore Burse i članom Udruženja privrednika porijeklom sa Balkana. Turski privrednici i privrednice su u svim izjavama naglasili da je Bosna i Hercegovina lijepa zemlja i da su ljudi krasni. Privrednici i privrednice Republike Turske su veliki distributeri i izvoznici, ali svakako ističu da bi svoje veze rado upotrijebili za zajedničku suradnju sa BiH privrednicima i privrednicama.

Posjeta je nastavljena Udruženju poduzetnika porijeklom sa Balkana, gdje su poduzetnice i privrednice bile dočekane od predsjednika ovog udruženja Berata Tunakana i zamjenika Fatih Šahira. Dobrodošlicu je uime članica Upravnog odbora i Udruženja poželjela menadžerica Sabrija Šen.

Ovo udruženje ima oko 400 članova, poduzetnica i poduzetnika. Njihov cilj je ojačati poslovnu i socijalnu suradnju sa svim balkanskim zemljama. Poseban cilj je svakako BiH. Istaknuli su da ih jako raduje dolazak poslovnih žena iz BiH, s obzirom na to da smatraju da je pokazatelj ekonomskog razvoja jedne zemlje broj uspješnih žena – poduzetnica. Ovom sastanku su se pridružili i privrednici i privrednice iz oblasti građevinarstva, drvne industrije, prehrane koji upošljavaju oko 1.000 osoba u svojim preduzećima, saopćeno je iz Udruženja poslovnih žena u BiH.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here