Ski centar „Ravna planina“ uskoro pušta u rad prvu bh. gondolu

Namjena ove gondole nije samo da se koristi u zimskoj sezoni već da se može aktivno koristiti i tokom cijele godine za panoramsko razgledanje jer pruža jedinstven osjećaj.

546

Ski centar „Ravna planina“ nalazi se u naselju Gornje Pale, na 20 kilometara od Sarajeva i na dva kilometra od centra Pala. „Ravna planina“ u svojoj ponudi ima 7500m ski staza uređenih po najvećim standardima, a glavna staza dužine 1400m, koja je prošla homologaciju i zadovoljava sve svjetske standarde koristi se i za održavanje FIS trka koje će ove godine biti održane po drugi put na Ravnoj planini.

Inače ovo skijalište je povezano stazom za nordijsko skijanje i stazom za motorne sanke, dužinom od 12km sa mogućnošču rekreativnog alpskog skijanja.

U svojoj ponudi Ski centar „Ravna planina“ ima i ski lift kapaciteta 800 skijaša na sat, ski vrtić i bebi lift, a od ove sezone i gondolu za prevoz skijaša i svih zainteresovanih posjetilaca koja je do sad bila dostupna samo u svjetskim ski centrima, od ove godine bit će dostupna i svim posjetiocima Ski centra „Ravna planina“.

Ova gondola je jedina ovog tipa u Bosni i Hercegovini, a sastoji se od 19 kabina gdje svaka od njih prevozi 10 skijaša što iznosi 2200 skijaša na sat. Infrastruktura ovog tipa do sada je krasila svjetska skijališta, a od ove sezone bitće dostupna i skijašima u Bosni i Hercegovini.

Gondola će se kretati od restorana „Gondola“ do vrha glavne staze, gdje se nalaze jezera za vještačko osnježavanje staza i još jedan novi objekat koliba „Gondola“ . Sa ovog lokaliteta svi posjetioci mogu uživati u izvanrednom pogledu koji se pruža sa jedne strane na Pale i Sarajevo, a sa druge pogled doseže do Jahorine, Zlatibora, Romanije, …

Namjena ove gondole nije samo da se koristi u zimskoj sezoni već da se može aktivno koristiti i tokom cijele godine za panoramsko razgledanje jer pruža jedinstven osjećaj.

Vještačko osnježavanje ove sezone vršiće se uz pomoć 11 topova

Skijalište „Ravna Planina“ novu sezonu dočekuje i sa proširenim restoranskim kapacitetima, pa tako prošireni restoran „Gondola“ raspolaže sa 1000 mjesta sa terasama. U sklopu restorana je kamin sala za sve one koji uživaju u toploj atmosferi, ugodnoj muzici ili zanimljivoj knjizi, u druženju, proslavama i porodičnom okupljanju. Cijelom dužinom restorana prostire se terasa, idealna za uživanje na sunčanom danu, svježem vazduhu i inspirativnom pogledu na ljepote Ravne planine.

Novi objekat koliba „Gondola“ koji se nalazi na vrhu staza raspolaže sa 300 mjesta.

Parking na ovom skijalištu za sve posjetioce i ove godine će biti besplatan, a i povećanog kapaciteta sa oko 1000 parkirnih mjesta. Skijaški centar „Ravna Planina“ pored raznovrsne ponude u toku zimske sezone ozbiljno pretenduje da preraste u pravi rekreativni centar jer planovi za ljetnu sezonu obuhvataju biciklističke staze, planinarske staze, zip-line, kupalište na jezerima i mnoge druge aktivnosti za uživanje u prirodi.

IZVORski.ba
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here