Kanton Sarajevo predstavljen na ‘Sedmici izvoza 2017’ u Istanbulu

Predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Muamer Mahmutović je prvog dana ove manifestacije učestvovao u panel diskusiji posvećenoj investicijama i trgovini na Balkanu.

383

‘Sedmica izvoza 2017’, naziv je manifestacije koja se održava u Istanbulu, a među brojnim učesnicima tog događaja, svjetskim stručnjacima, predstavnicima javnog i privatnog sektora, prisutne su i kompanije iz Bosne i Hercegovine, uz pomoć Ambasade Republike Turske u BiH i uz podršku Privredne komore Kantona Sarajevo.

U okviru te manifestacije, koja traje od 1. do 3. novembra, upriličen je Buyer Mission Program za predstavnike stranih kompanija i nadležnih institucija. Tokom programa održano je više panela o poticajnim sredstvima, logistici i carinskim procedurama, uslugama u ovom sektoru, iskustvima, kao i bilateralni razgovori sa privrednicima.

Predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Muamer Mahmutović je prvog dana ove manifestacije učestvovao u panel diskusiji posvećenoj investicijama i trgovini na Balkanu. U svom obraćanju osvrnuo se na domaće izvozne potencijale, kao i mogućnosti investiranja u Kanton Sarajevo, kroz kraću prezentaciju nedavno sačinjenog Investicionog profila Kantona Sarajevo, rečeno je Feni u PKKS.

Investicioni profil je realiziran u sklopu Projekta poboljšanja lokalnog okruženja za investiranje (LIFE), koji implementira Grupacija Svjetske banke u partnerstvu s britanskom ambasadom u Sarajevu.

Po njegovim riječima ,’Sedmica izvoza’ je izvrsna prilika privrednicima iz Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine da, kroz trodnevne B2B susrete, prošire svoje poslovne mreže i povežu se sa poslovnim ljudima iz različitih dijelova svijeta.

IZVORFENA
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here