Međunarodna konferencija o regionalnom tržištu, razvoju statistike i mogućnostima investiranja

Organizovana je u četiri panela: panel tržište, panel investicije, panel statistika i panel istraživanje i razvoj.

525

U Sarajevu će u hotelu Holiday od 06. do 08. novembra biti održana Međunarodna konferencija o regionalnom tržištu, razvoju statistike i mogućnostima investiranja koja afirmira mogućnosti regionalnog investiranja, promovira značaj statistike, informacionih tehnologija i razvoja u oblastima industrije, tržišta kapitala, rada, poljoprivrede, energije i turizma. Jedna je od najznačajnijih konferencija u regiji koja podržava saradnju vladinih institucija, međunarodnih organizacija, poslovnog sektora, akademske zajednice i nevladinih organizacija sa namjerom stvaranja boljeg poslovnog okruženja, razvoja tržišta i konkurentnosti kao i zajedničkog planiranja i realizacije regionalnih projekata.

Organizovana je u četiri panela: panel tržište, panel investicije, panel statistika i panel istraživanje i razvoj. Panele moderiraju i koordiniraju predstavnici organizacija iz BiH, Republike Turske, Republike Srbije, Republike Hrvatske, Republike Crne Gore i drugi.

Među govornicima se izdvajaju dr. Adil Osmanović, ministar civilnih poslova BiH, dr. Halid Genjac, predsjedavajući Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, mr. Velimir Jukić, direktor Agencije za statistiku BiH, Fadil Fatić i mr. Miljan Popić, zamjenici direktora Agencije za statistiku BiH, Ahmet Egrlić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, doc. dr. Emir Kremić, direktor Federalnog zavoda za statistiku, mag. Philippe Kupfer, ekonomski ataše Advantage Austrija, Sezin Sinanoglu, rezidentni koordinator UN-a i rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH, dr. Miladin Kovačević, direktor Republičkog zavoda za statistiku Srbije, dr. Radmila Čičković, direktorica Republičkog zavoda za statistiku RS, Senad Tafro, predsjednik Upravnog odbora Saveza za podršku ekonomskog i socijalnog razvoja „Horizont 2024“, Sanja Miovčić, izvršni direktor Vijeća za strane investicije u BiH, Marko Krištof, direktor Državnog zavoda za statistiku Republike Hrvatske, dr. Gordana Radojević, direktorica Zavoda za statistiku Crne Gore, mag. pol. Goran Radman, prodekan za međunarodnu saradnju Visokog učilišta Algebra, dr. Jelica Minić, predsjednica Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji, dr. sc. Leo Mršić, CEO IN2 data d.o.o., Martin Geber, zamjenik direktora Predstavništva njemačke privrede u BiH i Hasan Šehović, predsjednik Svjetskog saveza dijaspore BiH.

Organizatori Međunarodne konferencije o regionalnom tržištu, razvoju statistike i mogućnostima investiranja su Savez za podršku ekonomskog i socijalnog razvoja “Horizont 2024”, Agencija za statistiku BiH, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Savez komora i robne razmjene Turske – TOBB, Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komore BiH, Sarajevska berza-burza (SASE), Republički zavod za statistiku Srbije, Zavod za statistiku Crne Gore, Državni zavod za statistiku Hrvatske, Federalni zavod za statistiku FBiH, Republički zavod za statistiku RS, Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA), Vijeće za strane investitore u BiH, Privredna/Gospodarska Komora FBiH, Evropski pokret Srbije, Agencija za državnu službu BiH, Agencija za rad i zapošljavanje BiH, Svjetski savez dijaspore BiH, Grad Sarajevo, Visoko učilište Algebra, Best Solutions d.o.o., IN2 d.o.o., PlanB d.o.o., Centar za podršku demokratije i ekonomskog razvoja – UCDER i Općina Centar Sarajevo.

“Na konferenciji će prisustvovati predstavnici investicijskih fondova, privrednih i vanjskotrgovinskih komora, berzi, ambasada, institucija za investicije, unverziteta, međunarodnih organizacija, kompanija, kao i drugih vladinih i nevladinih organizacija. Bit će predstavljeni odabrani projekti i istraživački radovi iz ekonomsko-socijalnih oblasti, kao i izložene mogućnosti zajedničkog učešća kompanija iz regije na međunarodnom tržištu. Jedan od ciljeva Međunarodne konferencije je da se unaprijedi regionalna saradnja koja će dovesti do postizanja još boljih poslovnih rezultata. Učesnici će imati posebnu priliku da se upoznaju sa efikasnim načinima poslovanja, najnovijim poslovnim trendovima i načininima apliciranja za sredstva EU fondova. Sve informacije o konferenciji i prijavi učešća možete pronaći na web portalu www.forumtis.net ili kontaktirati nas na tel.: + 387 33 217 391; mob.: + 387 61 011 198 i e-mail: info@forumtis.net”, saopćili su organizatori.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here