Uručenjem donacija Nova Banka će obilježiti Svjetski dan štednje

Povodom Svjetskog dana štednje, poruka iz Nove banke glasi: „Štedite, ali ne na humanosti!“

399

Nova banka a.d. Banja Luka i ove godine će Svjetski dan štednje obilježiti u duhu društveno odgovornog poslovanja. Sa željom da se doprinese stvaranju i očuvanju sigurnog i podsticajnog okruženja za one koji na samom početku svog života trebaju našu pomoć, Nova banka će uručiti četiri donacije i to Dječijem domu “Rada Vranješević” iz Banje Luke, Dječijem domu “Bjelave” iz Sarajeva, Domu za djecu bez roditeljskog staranja “Tuzla” iz Tuzle i Udruzi roditelja i djece s posebnim potrebama “Vedri osmjeh” iz Mostara. Sve donacije su u vidu nabavke potrebne opreme i sredstava u vrijednosti od 2.500,00KM za svaku od navedenih ustanova. Banka će donirati i deset računara sa pratećom računarskom opremom osnovnim školama u nekoliko opština.

Nova banka kontinuirano radi na promociji štednje kao dobre životne navike. Najveće interesovanje klijenti iskazuju za rentnu štednju, zbog mogućnosti raspolaganja kamatom unaprijed ili tokom trajanja oročenog perioda. Zavisno od ličnih  potreba, klijenti mogu da izaberu da li će se kamata isplaćivati unaprijed za cijeli period oročenja ili za mjesec dana, tri mjeseca, šest mjeseci ili godinu dana. Pored a-vista štednje i klasične oročene štednje, štedišama su na raspolaganju i otvorena štednja, dječija štednja, štednja korak po korak, slobodna oročena štednja i rentna štednja. Većina modela štednje odnosi se na štednju u KM i EUR valuti, dok je štednja u ostalim valutama moguća kod otvorene i oročene štednje.

Sa izazovima na koje nailazi u proteklih 18 godina Nova banka se suočava dobrom poslovnom politikom i odgovornim pristupom u svim aspektima poslovanja. Posvećena je etičnom poslovanju i doprinosi zajednici u kojoj posluje kroz niz aktivnosti. Brojne su humanitarne akcije u kojima učestvuje, a mnoge i samostalno pokreće. Povodom Svjetskog dana štednje, poruka iz Nove banke glasi: „Štedite, ali ne na humanosti!“

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here