U povodu Međunarodnog dana štednje BBI banka obradovala mališane

BBI banka je za štediše koji svoj novac povjere BBI banci pripremila posebne pogodnosti

411

U povodu Međunarodnog dana štednje 31. oktobra danas su učenici trećeg razreda Osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz Sarajeva posjetili Centralu BBI banke u Sarajevu. Djecu je u filijali u Sarajevu dočekao Damir Zukanović, rukovodilac  Filijale Sarajevo sa saradnicima  gdje su na  jednostavan i djeci razumljiv način pokazali poslovanje banke i objasnili kakvo je to zanimanje bankar. Djeci se nastojalo ukazati na važnost štednje, a odgovarali su i na niz zanimljivih dječijih pitanja.

Na sličan način Dan štednje obilježen je i u ostalim poslovnicama BBI banke. Tako je Filijala Tuzla ugostila mališane iz vrtića „Aladin” i učenike II b iz Osnovne škole „Slavinovići”. Poslovnica BBI banke u Konjicu ugostila je učenike „Druge osnovne škole“, dok je Filijala Mostar bila domaćin učenicima trećeg razreda „Četvrte osnovne škole“.

Mališani iz trećeg razreda  “Četvrte osnovne škole“ iz Brčkog informacije o značaju štednje saznali su u filijali BBI u Brčkom, dok su njihovi vršnjaci iz “Prve osnovne škole” iz Bugojnog  čas štednje imali u filijali BBI u ovom gradu. Predškolci iz vrtića „Filii“ iz Bihaća prve informacije o štednji saznali su u Filijali BBI u ovom gradu.

Mališani su se naročito razveselili prigodnim poklonima, a tokom posjete BBI banci uz slatkiše, uručene su im njihove prve štedne kasice.

BBI banka kao društveno odgovorna banka koja naročitu pažnju posvećuje obrazovanju mladih kroz stipendiranje učenika, studenata i postdiplomaca,  na Međunarodni dan štednje u svim svojim poslovnicama i filijalama ugostila je mališane iz BiH i dala svoj doprinos unapređenju zdravih navika štednje još od djetinjstva.

Štednja je jedan od temelja rasta i razvoja svakog društva preko kojeg se dolazilo do višeg životnog standarda i stabilnosti nacionalnih ekonomija. Osim jedinstvene štednje sa stopostotnom garancijom, BBI banka je za štediše koji svoj novac povjere BBI banci pripremila posebne pogodnosti.

Za više informacija o ovoj ponudu štednje posjetite najbližu poslovnicu BBI banke, posjetite stranicu www.bbi.ba ili pozovite besplatni info broj 0800 200 20

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here