Novi uspjeh Agrokomerca – Tops na policama slovenskih trgovina

Osim Slovenije, AC FOOD izvozi Agrokomercove proizvode još u SAD, Hrvatsku, Irak, Srbiju, na Kosovo, Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju i Austriju.

462

Velikokladuška prehrambena industrija AC FOOD realizirala je nove značajne isporuke biskivita Tops i ostalih Agrokomercovih proizvoda na tržište Slovenije. Tako su Tops i drugi proizvodi ušli u trgovačke lance kao što su francuski E’Leclerc, markete Jager, Fama, itd. Do kraja ove ili početkom iduće godine očekuje se ulazak Topsa u Mercator, Spar, Tuš, te na benzinske pumpe Petrol, i druge maloprodajne lance na slovenskom tržištu.

“Ovo nije naš prvi ulazak na slovensko tržište, ali je početak ozbiljnijeg širenja. Kao i ranije, naš sada već regionalno poznati brand Tops, prvi otvara vrata trgovina na stranim tržištima, tako da nakon njegovog ulaska očekujemo plasman i ostalih Agrokomercovih proizvoda. Slovenci su oduševljeni Topsom, i veoma brzo su reagirali na njegov kvalitet. Uvjereni smo da je ovo tek početak još jedne uspješne priče Agrokmerca na jednom inozemnom tržištu”, izjavio je Smail Korajlić direktor kompanije AC FOOD koja je nedavno preuzela proizvodnju Agrokomercovih brandova u Velikoj Kladuši.

Tops se u Velikoj Kladuši proizvodi od 1980. godine i jedan je od najpoznatijih brandova te vrste u regiji. U AC FOOD-u su sredinom ove godine pokrenuti procesi inoviranja ovog branda sa novim okusima i pakovanjima, u smislu daljeg jačanja tržišne pozicije, ali i udovoljavanja očekivanja ljubitelja ovog biskvita. Nova pakovanja Topsa očekuju se na tržištu krajem ove godine.

Osim Slovenije, AC FOOD izvozi Agrokomercove proizvode još u SAD, Hrvatsku, Irak, Srbiju, na Kosovo, Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju i Austriju.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here