Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletio prvi avion Qatar Airwaysa iz Dohe

Qatar Airways je već šesta aviokompanija koja je ove godine započela operacije sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo

566

Avion Qatar Airways-a iz Dohe sletio je danas na Međunarodni aerodrom Sarajevo, gdje je pozdravljen tradicionalnim vodenim pozdravom. Letovi na novouspostavljenoj liniji ka glavnom gradu BiH odvijat će se četiri puta sedmično i to nedjeljom, utorkom, srijedom i petkom.

Putnike će iz Dohe u Sarajevo i nazad prevoziti Airbus A320 koji ima 12 sjedišta u poslovnoj i 132 sjedišta u ekonomskoj klasi. Pored bogate gastronomske ponude, putnici će imati pristup vrhunskom sistemu zabave, koji nudi najnovija izdanja filmova, TV serija, muziku, igre, te brojne druge sadržaje.

Avionska veza između Sarajeva i Dohe znatno će olakšati putovanja u Katar sve većem broju državljana BiH koji žive i rade u ovoj zemlji. Pored jačanja poslovnih veza, uvođenjem leta Doha-Sarajevo značajno će se povećati broj turističkih posjeta našoj zemlji. Konačno, ova linija će omogućiti putnicima iz Sarajeva da se sa samo jednim presjedanjem kroz centar Qatar Airways-aHamad International Airport — spoje sa više od 150 destinacija širom svijeta, od Sjeverne i Južne Amerike, Azije do daleke Australije.

Qatar Airways je nacionalna aviokompanija države Katar i jedna je od najbrže rastućih aviokompanija na svijetu. Kompanija posluje 20 godina i posjeduje najmlađu flotu na svijetu te leti u više od 150 biznis i turističkih destinacija na šest kontinenata.

Qatar Airways je već šesta aviokompanija koja je ove godine započela operacije sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, čime najveći aerodrom u našoj zemlji nastavlja impresivan rast na svim poljima, a što direktno doprinosu jačanju ekonomske slike Bosne i Hercegovine i razvoju turističkih potencijala, ali i omogućava našim građanima sve širi izbor kada su u pitanju europske i svjetske destinacije.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here