Sajam zapošljavanja u domenu informacionih tehnologija, turizma i ugostiteljstva

Novina ovogodišnjeg Sajma zapošljavanja je prezentacija osam uspješnih start up firmi koje su pokrenute uz podršku Programa sufinansiranja samozapošljavanja

417

Sajam zapošljavanja u domenu informacionih tehnologija, turizma i ugostiteljstva bit će održan sutra u Domu mladih, Centra Skenderija.

Sajam zapošljavanja organizira JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” u želji da osigura deficitarne kadrove u skladu sa Strategijom razvoja Kantona Sarajevo.

Kako je saopćeno iz Službe za zapošljavanje KS, na sajmu će se predstaviti 40 poslodavaca, a posjetioci će imati priliku da se prijave i na besplatnu obuku – prekvalifikaciju i dokvalifikaciju u brzorastućim djelatnostima i slijede prakse koje su širom svijeta pokazale dobre rezultate.

Služba za zapošljavanje je za potrebe sajma putem klubova za traženje posla obučila i ciljanu grupu nezaposlenih osoba, kako bi se što uspješnije predstavili prisutnim poslodavcima i pokazala prednosti klubova.

Također, zahvaljujući podršci IT kompanija, na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja bit će prezentirane mogućnosti i efekti 3D tehnologije, kao i prilike koje ova tehnologija pruža u oblasti rada i zapošljavanja.

U okviru sajma bit će održana i dva okrugla stola pod nazivom “Nedostatak kadrova u IT sektoru, proizvodnja kadrova” i “Povećan broj turista i definisanje potreba za specifičnom radnom snagom prema sezoni”. Cilj okruglih stolova je odgovor na pitanje kako ubrzati integraciju nezaposlenih na tržište rada u KS-u.

Novina ovogodišnjeg Sajma zapošljavanja je prezentacija osam uspješnih start up firmi koje su pokrenute uz podršku Programa sufinansiranja samozapošljavanja. Tih osam kompanija je već zaposlilo 18 nezaposlenih osoba, a njihov rad i angažman postaje sve prepoznatljiviji na bosanskohercegovačkom tržištu.

Svečanosti otvaranja će, pored direktora JU “Služba za zapošljavanje KS” Midhata Osmanbegovića, prisustovati predstavnici KS-a i poslodavaca u projektu, najavili su organizatori.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here