Samsung predstavio novi Samsung Galaxy Tab A (8.0″) tablet

Pametni tablet s profinjenim dizajnom, dugotrajnom baterijom i novim partnerskim sadržajima

504

Kompanija Samsung Electronics je predstavila novog člana u portfoliju Galaxy Tableta- Galaxy Tab A (8.0″), svestrani tablet za svakodnevnu upotrebu dizajniran za cijelu porodicu. Galaxy Tab A se temelji na nasljeđu Galaxy uređaja, uz profinjen izgled i dojmljivo elegantno metalno tijelo s glatkim zaobljenim rubovima što ga čini udobnim za držanje. Ima dugotrajnu bateriju, prekrasan zaslon koji izgleda dobro na bilo kojem svjetlu i povećanu memoriju s proširivom pohranom.

“U Samsungu nastavljamo da radimo na smislenoj inovaciji koja oduševljava naše korisnike i zadovoljava njihove jedinstvene potrebe”, rekao je Sangsuk Roh, potpredsjednik Odjela za poslovanje mobilnim komunikacijama i proizvodnu strategiju tableta u kompaniji Samsung Electronics, i dodao: “Galaxy Tab A je dizajniran za oba roditelja i djecu. To je tablet koji je jednostavan za korištenje bilo da ste u pokretu ili sklupčani na kauču, ima dugotrajnu bateriju i porodica ga može koristiti tokom cijelog dana“.

Za poboljšanje svakodnevne upotrebljivosti i performansi, Galaxy Tab A je opremljen svijetlim i impresivnim zaslonom za gledanje omiljenih TV emisija, igranje igara ili pregledavanje weba na zaslonu koji dobro izgleda čak i pod jakim sunčevim svjetlom. Ima i opcionalni plavi svjetlosni filter koji balansira svjetlost i smanjuje naprezanje očiju, što olakšava gledanje sadržaja noću i pri slabom osvjetljenju.

Dugotrajna baterija kapaciteta5,000 mAh tableta Galaxy Tab A korisnicima omogućuje da gledaju filmove, igraju igre, šalju emailove i još mnogo toga i to sve iz jednog punjenja koje omogućuje autonomiju do 14 sati. Sa dodatnom ugrađenom pohranom od 16 GB i proširivom memorijom (do 256 GB), Galaxy Tab A omogućuje korisniku pohranu više aplikacija i sadržaja, bilo kod kuće ili na putu.

Svakodnevni porodični život može biti izuzetno užurban, tako da Galaxy Tab A nastoji dodati praktičnost novom Home Mode-u, koji se može konfigurirati tako da prikazuje do tri zaslona, pružajući brz pogled na informacije poput vremena, porodičnog kalendara, meteo uslova ili fotografija dok se uređaj puni. Svaki član porodice se može logirati uz pomoć Multi User Mode-a kako bi sigurno spremio svoje omiljene postavke i aplikacije. Pomoću Parental Controls, roditelji mogu postaviti ograničenja upotrebe i prilagoditi dostupni sadržaj u cilju stvaranja  zabavnog i sigurnog okoliša za mlađe korisnike. Isto tako, korisnici mogu lako vidjeti svoje omiljene aplikacije i sadržaj na prilagođenim Bixby početnim zaslonima.

Galaxy Tab A snima nevjerojatne fotografije čak i pod slabim osvjetljenjem s poboljšanom prednjom kamerom od 5MP F2.2 i zadnjom kamerom od 8MP F1.9, ima i novi flesh za jasnije i svjetlije fotografije. Nikada nemojte propustiti još jedan trenutak koji možete podijeliti  uz pomoć poboljšanog i intuitivnog interfejsa za kameru Galaxy Tab A, što olakšava snimanje sjajnih fotografija iz bilo kojeg ugla i prebacivanje između načina rada snimanja fotografija ili video zapisa.

Napravljen za cijelu porodicu, Galaxy Tab A dolazi sa vrelikom ponudom zabavnih sadržaja kao i sadržaja za djecu:

  • Kids Mode karakteristika sadrži uzbudljive igre, videozapise i partnerske sadržaje, uključujući 5.000 videozapisa i igara kompanije LEGO Group, kao i tematizirane društvene mreže LEGO® Life app s ekskluzivnim sadržajem stikera. Galaxy Tab A također dolazi s novom izvornom aplikacijom za blokiranje kodiranja Crocro Adventure; s ovom aplikacijom djeca će moći naučiti o blokiranju kodiranja i programiranju putem zabavnih igara učeći vrijedne logičke vještine razmišljanja. Kids Mode, takođe, ima mogućnosti Value Pack-a tako da korisnici mogu preuzeti vrlo popularne aplikacije kao što su LEGO® Batman: Beyond Gotham, LEGO® Ninjago: Shadow of Ronin, Toca Hair Salon 3 i BRIO World – Railway bez ikakve nadoknade.
  • Optimiziran za igranje s Game Launcher-om Galaxy Tab A pruža poboljšani korisnički interfejs i personalizirano iskustvo igranja s više alata za igru, kao i Call i Notification Prevention Mode kako bi se korisnici mogli fokusirati na svoje igre bez prekida.
  • Galaxy Tab A pruža zabavu za svakoga s tromjesečnim YouTube Red besplatnim testiranjam uz kupovinu. YouTube Red pruža neprekinuti doživljaj gledanja bez reklama i oglasa, izvanmrežni način rada za gledanje i preuzimanje videozapisa i pristup ekskluzivnim sadržajima kao što su YouTube Red originalni filmovi i serije.

Upravo u prazničnom periodu, novi Galaxy Tab A biće dostupan na odabranim tržištima u Wi-Fi ili LTE modelu u crnoj, srebrnoj i zlatnoj boji.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here