ODRŽAN PRVI NLB POSLOVNI FORUM u BiH

690
nlb

U okviru podrške malim, srednjim i velikim preduzećima, danas je u hotelu Kardial u Tesliću organizovan NLB Poslovni forum na temu Regionalni odgovori na globalne izazove. Forumu je prisustvovao veliki broj privrednika iz BiH. Organizovana je i panel diskusija u kojoj su učestvovali Blaž Brodnjak, predsjednik Uprave NLB d.d. Ljubljana, Izudin Ahmetlić, generalni direktor i vlasnik Hifa-Oil d.o.o. Tešanj, Slobodan Stanković, generalni direktor Integral Inženjering d.o.o. Laktaši, Miljenko Crnjac, vlasnik MCI d.o.o. Široki Brijeg i Anđelko Šobot, generalni direktor Meridian a.d. Banja Luka.

U svom uvodnom govoru prisutnima se obratila direktorica NLB Banke d.d., Sarajevo, Lidija Žigić sa riječima „Sigurni smo da bez odgovarajuće edukacije ili pripreme za savremeno poslovanje, pojedinac se može naći pred teško ostvarivim, odnosno obeshrabrujućim zadatkom, kada se s njim susretne. Sve je lakše kada smo zajedno i kada smo okupljeni oko istog cilja, a to je osnaživanje i podrška modernom i savremenom budućem razvoju privrede Bosne i Hercegovine.“

U centralnom dijelu Foruma, svoje prezentacije su održali dr.sc.Miodrag Zec na temu „Koncept razvoja – mitovi i zablude“, dr.sc.Kemal Kozarić na temu „Makroekonomski okvir i unapređenje poslovnog ambijenta u zemlji“ i Nihad Velagić CEO firme Core d.o.o. Sarajevo na temu „Digitalizacija u poslovanju – Pratite li trendove?“.

Potvrda uspješnosti poslovanja naših banaka, osim ovakvih incijativa koje banka poduzima za osnaživanje svojih klijenata, jesu i vrlo uspješni  finansijski pokazatelji u prvom polugodištu poslovanja. Naš fokus je bio i ostao na  odgovornom finansiranju stanovništva i korporativnih komitenata, a posebno malih i srednjih preduzeća na kojima počiva ekonomija naše zemlje. NLB Banka Banja Luka, u saradnji sa sestrinskom Bankom iz Sarajeva, i drugim članicama NLB Grupe kreditira i značajne infrastrukturne i druge projekte u zemlji. Sa unapređenjem opšteg privrednog i političkog ambijenta, naša NLB Grupa ima potencijal za značajno povećanje kreditne aktivnosti u zemlji, naglasio je u svom govoru Radovan Bajić, predsjednik Uprave NLB Banke a.d., Banja Luka.

 

Iz NLB Banke su zaključili da su kroz ovaj Poslovni forum zajednički lakše došli do određenih odgovora koji će pomoći malim,  srednjim i velikim preduzećima u Bosni i Hercegovini, te da odgovore izazovima i prilagode se promjenama koje su pred nama.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here