Tetra Pak širi ponudu za proizvođače sladoleda uz akviziciju Big Drum-a

Big Drum, sa sjedištem u Edertalu, Njemačka, vodeći je proizvođač uređaja za punjenje, i to od srednje do velikih kapaciteta za globalno tržište sladoleda

413

Tetra Pak je proširio svoju ponudu za proizvođače sladoleda akvizicijom Big Drum Engineering GmbH, vodećeg dobavljača uređaja za punjenje u industriji.

Sporazum dalje proširuje mogućnosti Tetra Pak-a da osigura cjelovita rješenja za kompanije za hranu i piće dširom svijeta, te pojačava svoje globalno vodstvo u tom sektoru.

Tetra Pak već nudi cijeli niz opreme za sladoled, uključujući skladištenje sirovina, pripremu mješavine, sistem za kontinuirano smrzavanje i inkluziju. Akvizicijom Big Drum-a ojačat će prisutnost kompanije u segmentu “punjenog” (npr. tube i korneti) koji predstavljaju otprilike polovinu globalnog tržišta pakiranog sladoleda.

Monica Gimre, izvršni potpredsjednik sistema obrade u kompaniji Tetra Pak, izjavila je: “Ovakva akvizicija znači da sada možemo pružiti još veći raspon proizvodnih rješenja za proizvođače sladoleda i proširiti saradnju s njima. To će nam, s druge strane, omogućiti da isporučimo još veću vrijednost osiguravanjem učinkovitosti u tehničkoj službi u više različitih linija i pružanjem podrške portfelju u njihovom razvoju proizvoda i marketinškim aktivnostima.”

Big Drum, sa sjedištem u Edertalu, Njemačka, vodeći je proizvođač uređaja za punjenje, i to od srednje do velikih kapaciteta za globalno tržište sladoleda. Vrlo je cijenjen dobavljač glavnih robnih marki, prepoznatljiv po inovativnosti, kvaliteti i performansama.

Hans-Peter Trosse i Matthias Ruppert, izvršni direktori Big Drum zajednički su izjavili: “Vidimo značajne mogućnosti rasta kroz Tetra Pak. Uvjereni smo da ćemo moći pružiti još snažnniju podršku svojim klijentima, zahvaljujući prisutnosti Tetra Pak-a u svijetu, opsežnim prodajnim i servisnim kanalima, tehničkoj podršci i stručnosti u proizvodnji hrane”.

Nakon akvizicije, svi Big Drum menadžeri i zaposlenici ostat će s kompanijom na svojoj trenutnoj lokaciji.​

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here