Srpski tajkun želi kupiti Agrokorov Mercator-S

Ljubljansko "Delo" pisalo je početkom ove sedmice o navodnoj inicijativi iz Srbije da se zbog krize Agrokora i rizika koje ona donosi kompanijama tog koncerna u Srbiji i Sloveniji te kompanije "izuzmu iz sistema Agrokora".

557
Izvor: Hina

Srbijanski tajkun Miodrag Kostić koji je do sada u Sloveniji investirao velika sredstva u nekretnine, turističku industriju i bankarstvo, zanima se i za kupovinu Mercatora-S, maloprodajnog lanca posrnulog Agrokora u Srbiji, ključne kompanije koja u toj zemlji posluje u okviru slovenskog Mercatora, piše u subotu slovenski portal Siol.net, pozivajući se na svoje neimenovane izvore.

Kostić je zadnjih nekoliko sedmica od austrijskih i italijanskih banaka otkupio njihova potraživanja prema Mercatoru za oko 28 miliona eura, a pri kraju su i njegovi pregovori s konzorcijem banaka koje su Mercatoru dale sindicirani kredit o kupovini još 14 miliona eura potraživanja prema Mercatoru, navodi portal, ne otkrivajući svoje izvore.

Prva Kostićeva investicija u Sloveniji bila je kupovina hotela Kempinski u Portorožu za 24 miliona eura 2015. godine, a jedan je od većih dioničara Gorenjske banke u kojoj želi otkupiti većinski vlasnički udio od slovenskih fondova.

Ljubljansko “Delo” pisalo je početkom ove sedmice o navodnoj inicijativi iz Srbije da se zbog krize Agrokora i rizika koje ona donosi kompanijama tog koncerna u Srbiji i Sloveniji te kompanije “izuzmu iz sistema Agrokora”. O tome je navodno slovenskom ministru Zdravku Polčivalšeku pisao nekadašnji srbijanski ministar finansija Mladen Đinkić, nije poznato u kojoj ulozi. Počivalšek informaciju “Dela” nije komentirao niti na nju reagirao.

IZVORPoslovni.hr
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here