I poljoprivredni sektor dobio je svoje Best Buy Award pobjednike

Kako bosanskohercegovački poljoprivredni stručnjaci percipiraju različite proizvode i usluge iz sektora poljoprivrede otkriva najnovije specijalizirano istraživanje Best Buy Award BiH Agriculture 2017/2018

1082
Foto: Lider Media

Bosanskohercegovački poljoprivrednici su u nišnom istraživanju poljoprivrednog sektora u Bosni i Hercegovini dali svoje glasove proizvodima i uslugama za koje smatraju da im nude najbolji omjer cijene i kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu.

Istraživanje Best Buy Award BiH Agriculture 2017/2018. (www.bestbuyaward.org) provela je, putem web-obrasca, organizacija ICERTIAS na području Bosne i Hercegovine tokom septembra 2017. godine, a sudjelovalo je ukupno 1.200 ispitanika, isključivo osoba vezanih za poljoprivrednu struku.

Prema svom iskustvu i mišljenju, bosanskohercegovački poljoprivredni stručnjaci pokazali su poznavanje najbolje ponude po optimalnoj cijeni na svom tržištu.

Prvu poziciju u kategoriji “poljoapoteka” osvojio je PoljoVet,u kategoriji “oprema za plastenike” ITC, u kategoriji “sredstvo za dezinsekciju” EKO-Bel, a u kategoriji “sjeme kukuruza” Pioneer.

Bayer se odlično se pozicionirao u kategoriji “fungicidi”, najveći favorit u kategoriji “kosilica za travu” je Stihl, u kategoriji “inox posuđe” Metalac, a u kategoriji “mineralna gnojiva” Petrokemija Kutina.

Granum su ispitanici prepoznali kao najbolju vrijednost za uloženi novac u dvije kategorije: “oprema za zalijevanje” i “sistemi za navodnjavanje”, a Syngentu u kategorijama “herbicidi” te “hibridno povrtno sjeme”.

Novosadski Institut je osvojio poziciju broj 1 u omjeru cijene i kvaliteta u čak tri ispitane kategorije: “organsko sjeme”, “sjeme za ječam” te “sjeme za pšenicu”.

Methodologija

Anketiranje je za potrebe istraživanja Best Buy Award BiH Agriculture 2017/2018. provela je tokom septembra 2017. švicarska kuća ICERTIAS – International Certification Association (www.icertias.com), koristeći CAWI – DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness) metodologiju.

U Best Buy Award BiH Agriculture 2017/2018. istraživanju sudjelovalo je 1.200 ispitanika, isključivo osoba vezanih za poljoprivrednu struku (agronomi, radnici u poljoprivrednom sektoru, vlasnici poljoprivrednih dobara i/ili trgovina, poljoprivredni tehničari i sl.).

Kompletno istraživanje provedeno je u skladu s odredbama “Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja”, koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Evropsko udruženje istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Za svaku istraženu kategoriju samo jedan proizvod (ili usluga) može nositi Best Buy Award za najbolji omjer cijene i kvaliteta – samo onaj koji se, zahvaljujući najvećem broju glasova lokalnih potrošača, plasirao na vrh svoje kategorije.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here