Polestar predstavio prvi automobil – Polestar 1

Naručivanje i konfigurisanje Polestar automobila odrađivat će se online putem Polestar aplikacije ili online portala

306

Polestar, sportski brand Volvo Car grupe, danas je predstavio svoju budućnost kao samostalni brand električnih sportskih automobila. Polestar je potvrdio planove za tri modela, novi pogon za proizvodnju u Kini te smjer koji je orijentisan na klijenta i koji će postaviti nove parametre u industriji sportskih automobila.

Polestar je predstavio i model od 600KS pod nazivom Polestar 1, prvi automobil kompanije s čijom će se proizvodnjom krenuti sredinom 2019. Polestarova tehnologija i proizvod nude prednosti koje dolaze iz sinergije i ekonomije razmjera koje je omogućila Volvo Car grupa. Na ovaj način pruža se i podrška Polestaru za ubrzanje dizajna, razvoja i procesa proizvodnje u odnosu na druge članove.

Thomas Ingenlath, izvršni direktor Polestara

Thomas Ingenlath, izvršni direktor Polestara izjavio je: “Polestar 1 je prvi automobil koji nosi znak Polestara na haubi. Prekrasan GT model dolazi s nevjerojatnom tehnologijom – odličan početak za naš novi Polestar brand. Svi budući modeli Polestara bit će opremljeni punim električnim pogonom čime će ispunjavati viziju da postane samostalni brand električnih sportskih automobila.”

Polestar 1 popločat će put za budućnost Polestar branda. Polestar 1 Grand Tourer Coupé dolazi s dvoja vrata, 2+2 rasporedom sjedala i pogonom ‘Electric Performance Hybrid’. Električni automobil uz motor s unutrašnjim izgorijevanjem, domet s čistom električnom energijom mu je 150km – najveći domet na čisti električni pogon od svih hibridnih automobila na tržištu. Izlazna snaga od 600KS i 1000Nm okretne snage čvrsto drži ovaj automobil u segmentu sportskih vozila.

Polestar 1 temelji se na Volvo Scalable Platform arhitekturi (SPA), ali oko 50% je novo i posebno dizajnirano od strane Polestarovih inženjera.Polestar 1 dolazi s nizom novih tehnologija koje pojačavaju karakteristike dinamične vožnje, a cilj im je ovaj automobil učiniti pravom poslasticom za vozače. Polestar 1 je prvi automobil na svijetu koji je opremljen naprednom tehnologijom podvozja Öhlins Continuously Controlled Electronic Suspension (CESi). Tijelo od karbonskih vlakana smanjuje težinu, poboljšava torzijsku čvrstoću za 45% i snižava središte gravitacije automobila. Polestar 1 koristi dvostruku električnu zadnju osovinu koja omogućuje vektorisanje okretnog momenta. Ovime se pruža podrška vozaču putem preciznog ubrzavanja na svakom kotaču kako bi se zadržalo maksimalno prijanjanje uz cestu i održala brzina pri vožnji u krivinama.

Polestar 1 će se proizvoditi u vrhunskom Polestarovom proizvodnom pogonu u kineskom Chengdu. Pogon je trenutno u izgradnji, a završetak se očekuje sredinom 2018.

Polestar će također napraviti pomak u tradicionalnom smislu posjedovanja automobila. Vozila će se u potpunosti naručivati online, a nudit će se i na dvogodišnjoj ili trogodišnjoj pretplatničkoj bazi. Bez pologa, all-inclusive pretplata će također omogućiti karakteristike poput pick up i dostavnih usluga te mogućnosti unajmljivanja alternativnih vozila unutar Volvo i Polestar modela. Sve će biti uključeno u mjesečnu ratu.

Pretplata s fiksnom stopom znači da je posjedovanje Polestar automobila jednostavno iskustvo za klijente. Olakšano je Phone-As-Key tehnologijom. Ona omogućava vlasniku da podijeli virtualni ključ s drugim osobama, a također omogućuje pristup nizu značajki na zahtjev. Ova concierge usluga osigurava da se vozači fokusiraju na užitak vožnje.

Svi budući Polestar automobili bit će opremljeni punim električnim pogonom. Proizvodnja modela Polestar 2 započet će krajem 2019. godine i bit će prvo električno vozilo s baterijom (BEV) iz Volvo Car grupe. Radit će se o vozilu srednje veličine koje će konkurirati Tesla Modelu 3, a bit će značajno veće od Polestara 1. Početna faza Polestar proizdvoda završit će s dolaskom SUV modela pod nazivom Polestar 3 koji će stvoriti moderan izričaj električne performanse i dinamike vožnje.

Naručivanje i konfigurisanje Polestar automobila odrađivat će se online putem Polestar aplikacije ili online portala. Međutim, Polestar također shvata da postoje klijenti koji će se fizički željeti upoznati s brandom stoga će Polestar otvoriti mrežu diljem svijeta pod nazivom Polestar Spaces. Na tim mjestima će budući Polestar klijenti moći ostvariti interakciju direktno s proizvodima i brandom. Polestar Spaces bit će samostalni prostori te neće postojati unutar Volvo salona.

Narudžbe za Polestar 1 počele su se zaprimati 17. oktobra 2017., a Polestar će odmah moći vidjeti interes potencijalnih klijenata.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here