Ostavka izvršnog direktora Samsunga

Kwon Oh-hyun, izvršni direktor kompanije Samsung Electronics, potpredsjednik i šef izuzetno uspešnog poslovanja, objavio je da daje ostavku.

313
Samsung,CEO,Kwon Oh-hyun

Kwon Oh-hyun, izvršni direktor kompanije Samsung Electronics, potpredsjednik i šef izuzetno uspešnog poslovanja, objavio je da daje  ostavku. On će odstupiti sa pozicije izvršnog direktora i pozicija u upravnom odboru u martu 2018. godine, prenose svjetski mediji.

“To je nešto o čemu   razmišljam   duže vrijeme. Odluka nije bila lagana. Pošto smo suočeni sa unutrašnjom krizom bez presedanaa, vjerujem da je došlo vreme da kompanija započne s novim duhom i mladim vođstvom kako bi bolje odgovorila na izazove koji proizilaze iz IT industrije koja se jako brzo mijenja”, rekao je Kwon u pismu upućenom zaposlenima.

Kwon je podnio ostavku u vrijeme kada se kompanija oporavlja od skandala zbog kojeg je Lee Jae-yong, šef kompanije i nasjlednik “Samsunga”, završio u zatvoru početkom ove godine.

Procjenjuje se da je kompanija u periodu od jula do septembra ostvarila operativni profit od 12,8 milijardi dolara, što je rekordna kvartalna vrijednost.

Prodaja je povećana za 29,65 posto na godišnjem nivou, a najviše je napredovao posao sa poluprovodnicima, prenosi AFP.

Uprkos ovakvim poslovnim rezultatima, Kwon tvrdi da je kompanija u velikoj krizi i da se on povlači.

“Srećom, kompanija sada ostvaruje najbolje rezultate u svojoj historiji, ali to je samo posljedica odluka i ulaganja iz prošlosti”, rekao je Kwon.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here