Nakon pet mjeseci od požara otvoren mostarski Bingo

Tatjana Paunoski, glasnogovornica kompanije Bingo, na otvorenju je istaknula kako se samo pet mjeseci nakon požara otvara prelijep objekt površine 11.660 metara kvadratnih

560
Foto: Klix.ba

Bosanskohercegovački trgovački lanac Bingo otvorio, pet mjeseci nakom požara tržni centar u Mostaru. Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin  Mušić, izaslanica mostarskog gradonačelnika Radmila Komadina i dvije uposlenice Binga presjekle su svečanu vrpcu.

Tatjana Paunoski, glasnogovornica kompanije Bingo, na otvorenju je istaknula kako se samo pet mjeseci nakon požara otvara prelijep objekt površine 11.660 metara kvadratnih. “Stotinu onih koji su ranije radili u ovom tržnom centru, radit će i dalje te su danas ovdje sa nama. Ovo je drugačiji i mnogo ljepši objekt nego onaj ranije, jer smo standarde naših objekata postavili s Bingo City Centrom. Hipermarket na povšini od 9.000 metara kvadratnih nudi bogat asortiman s više od 50.000 artikala, a tu su i neizostavni popusti”, rekla je Paunoski.

Ona je zahvalila svim domaćim kompanijama koje su bile s Bingom u posljednjih pet mjeseci, a više od 50 kompanija i 7.000 radnika je radilo na izgradnji centra.

Faruk Širbegović iz građevinske kompanije Širbegović koja je gradila tržni centar u Mostaru rekao je kako je otvorenje centra veliki uspjeh Binga, ali i svih kompanija koje su učestvovale u njegovoj gradnji.

“Kompanija Bingo je dala nemjerljiv doprinos, ne samo razvoju građevinskih kompanija, nego i brojnih drugih, koje svoje prizvode plasiraju u više od 200 njihovih prodajnih objekata. Možemo biti ponosni da je Bingo izrastao u jednu od najvećih kompanija u regiji, a za kompaniju Širbegović on predstavlja najvećeg pojedinačnog investitora”, kazao je Širbegović.

Radmila Komadina, istaknula je da je ponovno otvaranje tržnog centra od posebnog interesa za Mostar jer će u njemu raditi 200  radnika kada svi prateći sadržaju budu gotovi. Edin Mušić je istaknuo da je Bingo simbol naše zemlje u oblasti trgovine i proizvodnje te čestitao kompaniji na poslu urađenom u obnovi objekta.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here