Zlatni BAM za Novu banku

Ovo je četvrti Zlatni BAM za Novu banku od kad se ova nagrada dodjeljuje.

427

Nova banka a.d. Banja Luka dobitnik je nagrade Zlatni BAM kao banka sa najvećim iznosom aktive sa pretežno domaćim kapitalom. Zlatni BAM je prestižno priznanje koje Magazin Banke u BiH dodjeljuje najuspješnijim bankama u Bosni i Hercegovin na osnovu ključnih finansijskih pokazatelja objavljenih u revizorskim izvještajima za proteklu godinu. Za Novu banku nagrada je uručena Igoru Jovičiću, izvršnom direktoru Nove banke.

Svečano uručenje nagrada organizovano je u Sarajevu, u sklopu 3. FinConf konferencije. FinConf je međunarodna konferencijska platforma posvećena inovacijama u finansijskom sektoru, posebno kada je riječ o finansijskim uslugama, a čiji je cilj da bude forum za raspravu o bosanskohercegovačkim, regionalnim i evropskim finansijskim problemima i finansijskim tržištima.

Ovo je četvrti Zlatni BAM za Novu banku od kad se ova nagrada dodjeljuje. Prethodno, u 2004. godini, Nova banka je Zlatnim BAM-om nagrađena kao banka koja je prva izvezla bankarsko znanje i tehnologiju u inostranstvo, a zatim u 2015. i 2016. godini kao banka sa najvećim iznosom aktive sa pretežno domaćim kapitalom.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here