FIPA na sajmu Expo Real Minhen

EXPO REAL je najveća manifestacija ove vrste u Evropi

441

Predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) na čelu sa direktorom Gordanom Milinićem posjetili su sajam Expo Real u Minhenu, koji se održava od 4. do 6. oktobra 2017. godine kako bi se susreli sa potencijalnim stranim investitorima, predstavili mogućnosti za ulaganje i konkretne investicione projekte kojima raspolaže Bosna i Hercegovina.

Pored sastanaka sa stranim investitorima, u okviru sajma, predstavnici FIPA-e su održali sastanak sa gđom Chen Jin, direktoricom SINO-CEEF fonda za Europu i njenim suradnicima. Razgovarano je o mogućnostima suradnje dvije institucije, predstavljene su aktivnosti Agencije, mogućnosti za ulaganja u BiH i trenutno raspoloživi investicioni projekti. Predloženo je i potpisivanje Memoranduma o suradnji radi promocije mogućnosti za ulaganja u BiH.

Održan je i sastanak sa predstavnicima Generalnog konzulata BiH radi budućih zajedničkih aktivnosti na promociji i privlačenju njemačkih investitora u BiH.

EXPO REAL je najveća manifestacija ove vrste u Evropi, na kojoj preko 80 posto učesnika čine sami investitori i donosioci odluka. Sajam je idealna prilika za uspostavljanje kontakata i predstavljanje projekata potencijalnim investitorima, kao i upoznavanje sa najnovijim trendovima iz industrije.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here