Dodijeljene nagrade “Zlatni BAM” – najprestižnije u bankarskom sektoru

Pored sedam standardnih nagrada, ove godine se po prvi put dodijeljuje i specijalna nagrada - Zlatni BAM Premium 2017

660

U Sarajevu je danas okončan dvodnevni rad Treće konferencije posvećene inovacijama u finnsijakom sektoru “FinConf 2017” na kojoj je učešće uzelo oko 200 eminentnih finansisjskih strčnjaka iz regije i više evropskih zemalja.

Tokom konferencije, koja je jedini takav skup u Jugoistočnoj Evropi, u okviru šest panela vođena je sadržajna diskusija o aktuelim temama iz finansijsakog sektora a najveći intreres su pobudila izlaganja o superviziji banaka, marketiškim trendovima u bankarstvu kao i inovacijama u oblasti digitalnog bankastva.

U okviru svečanosti konferencije najuspješnijim bankama uručena su tradicionalna godišnja priznanja Zlatni BAM za 2016. godinu koja već 15 godna dodijeljuje magazin “Banke u BiH”.

Za najveću aktivu, najveći ukupan kapital i prinos na dionički kapital (ROE) dobitnik “Zlatnog BAM-a” je UniCredit Bank d.d. Mostar, za najveću aktivu banaka sa pretežno domaćim kapitalom Nova Banka a.d. Banja Luka, za najveći dionički kapital Raiffeisen bank BiH, za najveći doprinos na aktivu ROA, NLB Banka a.d. Banja Luka, a za najveći procentualni rast doprinosa, priznanje je dobila Vakufska banka d.d. Sarajevo.

Pored sedam standardnih nagrada, ove godine se po prvi put dodijeljuje i specijalna nagrada – Zlatni BAM Premium 2017 – za inovativnost i unapređenje iskustva klijenata banaka.

Ovo prizanje dodijeljeno je kompaniji Asseco SEE d.o.o. Sarajevo koja je u okviru poslova na modernizaciji mreže bankomata Addiko banke klijentima omogućila pristup novim bankomatima koji spadaju u red najmodernijih na tržištu

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here