Samsung HMD Odissey predstavlja najnovije Windows iskustvo mješovite stvarnosti

Samsung HMD Odissey pruža izvanredan doživljaj uz Dual AMOLED zaslon visoke rezolucije, vidno polje od 110 stepeni, AKG slušalice i ugrađeni 6 DOF za sveobuhvatno praćenje položaja

452

Kompanija Samsung Electronics Co. Ltd. je predstavila, u saradnji sa kompanijom Microsoft, Samsung HMD Odyssey, najimpresivniji uređaj na tržištu sa Windows sistemom za sadržaj mješovite stvarnosti (MR). Uređaj se brzo i lako podešava i donosi premium iskustvo virtuelne stvarnosti, sa superiornim kvalitetom slike i zaslonom najviše rezolucije.

“Samsung HMD Odyssey je kaciga visokih performansi koja poput svih naših proizvoda pruža značajnu inovaciju u životima naših korisnika”, izjavio je YG Choi, viši potpredsjednik Odjela PC Business Team u kompaniji Samsung Electronics. “Dizajniran u partnerstvu s Microsoftom, Samsung HMD Odyssey vodi korisnike do krajnjih granica Windows mješovite stvarnosti, koja ih uvodi u novo iskustvo virtuelne stvarnosti koje je najbolje u industriji”, dodao je Choi.

S dvostrukim 3,5-inčnim AMOLED zaslonom, Samsung HMD Odyssey donosi življe boje i dublje crne boje, pružajući oštrije, živopisnije slike. Vidno polje od 110 stepeni omogućava korisnicima da otkriju oko sebe vrhunska virtuelna iskustva.

Kada je riječ o zvuku, Samsung HMD Odyssey dolazi sa 360° prostornim zvukom, za zvuk koji dolazi iz svih pravaca korisnikovog okruženja (complete surround) kroz ugrađene premium AKG slušalice. Korisnici također mogu razgovarati i sa drugim igračima, bez potrebe za uklanjanjem slušalica, koristeći ugrađeni mikrofon.

Iskustvo Windows mješovite stvarnosti (MR) sa Samsungovim HMD Odyssey uređajem osmišljeno je tako da korisnicima pruži najbolje iskustvo čim ga izvade iz pakiranja. Za razliku od tipičnih headset zaslona, nije potrebno instalirati nikakve dodatne senzore pokreta – jednostavno se povežete sa korisnikovim kompjuterom. Sa sveobuhvatnim praćenjem položaja, korisnici nisu ograničeni na jedan ograničeni prostor tokom svog doživljaja iskustva u virtuelnoj stvarnosti.

Samsung HMD Odyssey dolazi sa Six Degrees of Freedom (6 DOF) senzorima koji omogućavaju intuitivno i prirodno kretanje. Sa podesivim upravljačkim točkićem, Samsung HMD Odyssey je dizajniran tako da pruža udobnost i dobro prijanja.

“Uzbuđeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu uređaju Samsung HMD Odissey u Windows porodicu uređaja za mješovitu stvarnost. Ovo je nevjerovatan proizvod i još jedan važan korak na putovanju mješovite stvarnosti na kojem se mi u Microsoftu nalazimo. Sa Samsungom HMD Odyssey, tim u Samsungu je razvio kacigu Windows Mixed Reality koja će oduševiti naše obožavatelje koji žele uroniti u svijet mješovite stvarnosti u prazničnom periodu“, rekao je Alex Kipman, stručni saradnik kompanije Microsoft.

Samsung HMD Odyssey dolazi s AKG slušalicama i nizom mikrofona za glasovne komande i dva kontrolora pokreta. Biće dostupan kasnije ove godine u SAD-u, Kini, Koreji, Brazilu i Hong Kongu, a prednarudžbe samo za SAD su počele 3. oktobra.

 

 Samsung HMD Odyssey Specifikacije

Samsung HMD Odyssey (Headset)
Platform Windows Mixed Reality
Display Dual 3.5” AMOLED

1,440 x 1,600 @90/60Hz

Interface HDMI2.0 + USB 3.0 Interface Bound Cable (4m Length)
Lens Single Fresnel
Field of View Φ66, FOV 110º, 6.7X
IPD 60-72mm Range
Camera 6 DOF Camera x 2
Sensor Accelerometer(6 Axis)|  Gyrometer(6 Axis )|

Compass(3 Axis)|Proximity Sensor| IPD Sensor

Acoustics 2 MIC Support| Cortana|Built-in AKG Headphone
Control & Function Volume|IPD Adjustment
Dimension 202mm(W) x 131.5mm(D) x 111mm(H)
Weight 645g
Samsung HMD Odyssey (Controller)
Control & Function Touchpad (Clickable), Menu button

Windows/Controller power button,

Trigger, Thumbstick, Indicator light

Sensor Accelerometer(6 Axis)|  Gyrometer(6 Axis )|

Compass(3 Axis)

Battery AAA Battery x 2ea
Dimension 154.2 x 119.1 x 119.1mm
Weight 160g

 

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here