Partnerstvo kompanija Emirates i flydubai predstavlja prve zajedničke rute

U novom partnerstvu, Emirates će letjeti na 29 zajedničkih ruta koje je prije opsluživao flydubai , među njima i Sarajevo

364

Nakon uspostavljanja partnerstva, kompanije Emirates i flydubai su objavile da će Emirates proširiti svoju mrežu na 29 destinacija na kojima je flydubai letio, a riječ je o tri kontinenta.

Nova partnerska mreža, zahvaljujući zajedničkim letovima, će ponuditi veću frekventnost i olakšat će pristup na više svjetskih destinacija, uz prednost povezivanja prtljaga s krajnjim odredištem. Putnici mogu rezervisati letove od 3. oktobra na Emirates.com, preko Kontaktnih centara kompanije Emirates  ili preko mreže putničkih agencija za putovanja koja počinju od 29. oktobra 2017 godine.

HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, predsjednik i glavni izvršni direktor Emirates grupe i predsjednik kompanije flydubai je rekao: “Ovo je prvi uzbudljivi korak koji otključava prednosti partnerstva putnicima koji će imati priliku da uživaju ​​u jedinstvenim pogodnostima koje svaki avio-prevoznik nudi, kao i većem izboru i fleksibilnosti prilikom uvezivanja putovanja preko Dubaija. Ovo je samo početak i budući da proširujemo partnersku mrežu u narednim mjesecima otvorit ćemo našim korisnicima više mogućnosti za istraživanje svijeta”.

Tokom putovanja korisnici avio-kompanija Emirates i flydubai isprobat će proizvode i usluge koje odražavaju njihove jedinstvene karakteristike. Kad je riječ o zajedničkim rezervacijama, na zajedničkim letovima, putnici Emirates-a će imati besplatne obroke kao i dozvoljenu besplatnu kilažu prtljaga koja je svojstvena tom avio-prevozniku na letovima kojima upravlja flydubai u biznis i ekonomskoj klasi.

Povezivanje i transfer u avijacijskom čvorištu u Dubaiju će biti lakši i u okrilju novog partnerstva putnici će imati koristi od smanjenog vremena čekanja vezanih letova (MCT) između Emirates-ovog sjedišta na Terminalu 3 i flydubai-jevog na Terminalu 2 u periodu od 120 minuta.

Današnja najava je početna faza opsežnog sporazuma koji će, u budućim fazama, predvidjeti stvaranje dodatnih veza između gradova, budući da je sporazum o zajedničkim letovima proširen, a mreže ovih avio-kompanija optimizirane.

Više pogodnosti za putnike koji često lete

U ovoj prvoj fazi partnerstva, članovi Emirates Skywards mogu zaraditi Skywards milje i Skywards Tier milje na zajedničkim letovima prema postojećem programu Skywards miljarine/kilometraže.

Pored dozvoljene besplatne kilaže prtljaga na Emirates letovima, članovi Skywards Premium-a također mogu uživati u dodatnoj dozvoljenoj težini prtljaga od 20 kg (Platinum članovi), 16 kg (Gold članovi) i 12 kilograma (Silver članovi) na zajedničkim letovima kojima upravlja flydubai.

Skywards Silver, Gold i Platinum članovi koji putuju na zajedničkim letovima mogu pristupiti flaydubai Business Check-In šalterima i dobiti prioritetne oznake.

Dodatne pogodnosti za članove/putnike koji često lete u obje avio-kompanije i program lojalnosti će biti objavljeni u dogledno vrijeme.

Zajedničke destinacije nakon objave partnerstva između kompanija Emirates i flydubai

Grad Ime zemlje
Baku Azerbejdžan
Sarajevo Bosna i Hercegovina
Sofija Bugarska
Prag Češka Republika
Asmara Eritreja
Tbilisi Gruzija
Lucknow Indija
Ahwaz Iran
Bandar Abbas Iran
Esfahan Iran
Lar Iran
Shiraz Iran
Najaf Irak
Kuwait Kuvajt
Bishkek Kirgizstan
Skopje Makedonija
Muscat Oman
Salalah Oman
Bukurešt Rumunija
Kazan Rusija
Krasnodar Rusija
Mineralnye Vody Rusija
Rostov na Donu Rusija
Samara Rusija
Jekaterinburg Rusija
Beograd Srbija
Juba Južni Sudan
Kiev Zhulyany Ukrajina
Odessa Ukrajina
IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here