Poljska grupa Orbis otvara osam hotela u regiji

Sljedećih mjeseci Orbisovi hoteli počet će raditi u Srbiji, Rumuniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Mađarskoj, a imaju još 40 projekata u razvoju.

673

Poljska hotelska grupa Orbis planira ubrzati tempo širenja u istočnoj i srednjoj Evropi. U 16 evropskih zemalja, među kojima su i zemlje naše regije, Orbis Hotel Group razvija mrežu hotela pod brendovima Mercure, Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, ibis, ibis Styles i ibis Budget.

Orbis je kao strateški partner i nositelj master franšize francuskog AccorHotelsa zadužen za pronalaženje franšiznih partnera, ali i prijenos znanja, obuku i podršku primateljima franšize, odnosno hotelijerima i investitorima koji žele raditi s Accorovim brendovima.

Ulagači vide mogućnosti

Francuski AccorHotels, koji upravlja s 4200 hotela i 570.000 soba, prisutan je u 95 zemalja i izdvaja se kao hotelska grupa s najvećim i najraznovrsnijim portfeljem hotelskih brandova koji uključuje hotele u svim kategorijama, u rasponu od ekonomičnih do luksuznih. Godine 2016. kompanija je imala 5,6 milijardi eura prihoda.

“Istočna Evropa je veliko tržište s jednom od najvećih stopa rasta BDP-a u Evropi, koja stvara snažnu potrebu za hotelskim uslugama u poslovnom i tustičkom sektoru.
Developeri i investitori sada vide velike mogućnosti u ovoj industriji, ne samo u Poljskoj, već i širom istočne Evrope. Želimo ubrzati rast mreže putem franšiznih i menadžment ugovora i pojačati vidljivost AccorHotels brendova u toj regiji, posebno na novim, perspektivnim tržištima kao što su Srbija, Hrvatska, Rumunija, Slovenija i Bugarska” objašnjava Gilles Clavie, izvršni direktor Orbisa. U sljedećih nekoliko mjeseci Orbis će otvoriti osam novih hotela u Rumuniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Mađarskoj, a ima još 40 projekata u razvojnoj fazi.

Već su u Sloveniji

Na području bivše Jugoslavije donedavno je poslovao samo jedan hotel iz portfelja AccorHotelsa, hotel ibis u Skoplju, otvoren u septembru 2015. godine. Prije nekoliko dana Orbis je potpisao dva franšizna ugovora u Sloveniji, do početka sljedeće godine hotel Piramida bit će preimenovan u Mercure Maribor, a hotel Orel zvat će se ibis Styles Maribor. Kada je u pitanju bh. tržište nedavno je u Sarajevu otvoren Novotel Bristol, a do kraja godine se očekuje otvaranje luksuznog resorta MGallery by Sofitel u Tarčinu.

IZVORPoslovni.hr
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here