FENA primljena u punopravno članstvo Evropskog saveza novinskih agencija (EANA)

EANA je najveća i najuglednija organizacija takve vrste u svijetu

651

Federalna novinska agencija (FENA) primljena je u punopravno članstvo Evropskog saveza novinskih agencija (EANA), organizacije koja okuplja sve vodeće agencije u Evropi.
Odluka o prijemu FENA-e kao 32. članice donijeta je na polugodišnjoj konferenciji Generalne skupštine EANA-e u Beogradu. Više od dvije trećine članica EANA-e podržalo je aplikaciju FENA-e, odnosno pozitivnu preporuku Upravnog odbora EANA-e.

Glasanju o prijemu FENA-e prethodio je niz aktivnosti proteklih mjeseci, uključujući i monitoring posjet predstavnika EANA-e u Sarajevo, kako bi se uvjerili da je FENA vodeća novinska agencija u BiH koja uživa veliki profesionalni ugled u medijskoj zajednici i društvu u cjelini. Član EANA-e može biti isključivo vodeća novinska agencija u državi.

“Ovo je veliki uspjeh za FENA-u, sve njene zaposlenike, ali i medijsku zajednicu u BiH. Drago mi je što su i kolege iz više od 30 vodećih novinskih agencija u Evropi prepoznali značaj i ulogu FENA-e u medijskom svijetu i što su nas tako uvjerljivom većinom odlučili primiti u svoje društvo”, istakao je Elmir Huremović direktor FENA-e.

EANA je najveća i najuglednija organizacija takve vrste u svijetu, a čine ju 32 članice koje pokrivaju evropski prostor s više od 750 miliona stanovnika.

IZVORKlix.ba
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here