Prvi Festival hotelskih operacija HOW

HOW planira okupiti direktore hotela, voditelje operacija i voditelje hotelskih odjela, te predstaviti najnovije globalne trendove u hotelskim operacijama i način na koji se iste mogu implementirati u svakodnevni rad.

348
Foto: hrturizam.hr

Festival hotelskih operacija HOW (Hotel Operations Weekend), za koji su sami hotelijeri iskazali interes, održava se od 28. do 29. septembra 2017. godine u Falkensteiner Spa Hotelu Iadera u Zadru.

Hotel Operations Weekend je prvi Festival u Evropi o temi hotelskih operacija. Cilj Festivala je okupiti predstavnike turističkog i hotelskog srednjeg menadžmenta iz cijele regije, predstaviti međunarodne trendove u hotelskim operacijama i primjere dobre prakse te osigurati zabavu i umrežavanje sudionika. HOW će prisutnima omogućiti dobijanje novih alata koje mogu primijeniti odmah nakon Festivala, te iskustva kolega i međunarodnih stručnjaka, kao i dodatno umrežavanje.

“Obzirom da kao organizatori Festivala želimo kroz ovaj projekt poslati pozitivnu poruku koliko je hotel značajan za sredinu ne samo u finansijskom smislu, već i u društvenom, ovaj Festival će biti i humanitarnog karaktera”, izjavila je organizatorica Marina Franolić.

Prvi dio Festivala sadržavat će panel diskusije i predavanje o temi međunarodnih trendova i izazova u hotelskim operacijama, osiguranja kvalitete komunikacija unutar hotelskih odjela te kako upotrijebiti potrošačku psihologiju i obrasce ponašanja u turističkoj industriji. Panelisti HOW Festivala su vodeći regionalni i međunarodni stručnjaci u hotelskim operacijama.

Radionice će biti podijeljene po hotelskim odjelima na segmente hrane i pića, recepcije, prodaje i marketinga, domaćinstva, tehničke službe, “Big Data” i wellnessa. Učestvujući u radionicama i diskusijama, kompanije imaju mogućnost predstaviti sebe i svoje proizvode te na taj način upoznati potencijalne partnere sa svojom ponudom. Nakon radnog dijela i radionica učesnike očekuje i zabavni program. Prvu večer organiziran je DJ party na plaži, a drugu večer koncert poznatog hrvatskog pjevača.

Više informacija možete dobiti na službenoj stranici Festivala HOW.

IZVORposlovniturizam.com
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here