U Sarajevu predstavljena Nova SEAT Ibiza

Osnovni model nove Ibize na našem tržištu je Ibiza 1,0 MPI Reference sa 75 KS, te do registracije košta 22.095 KM.

461

Sinoć je na glamuroznoj manifestaciji na Eiffelovom mostu u Sarajevu predstavljena Nova SEAT Ibiza. Prezentacija je kulminirala koncertom britanskog benda Stereo MC’s, što je dodatno doprinijelo odličnoj atmosferi.

Ibiza je automobil  kreiran za mladu, urbanu populaciju i sadrži sve što mladima omogućava zabavnu i ugodnu vožnju.

Opremljena je najnovijim tehnološkim dostignućima i izvanredne je dinamičnosti sa unaprijeđenim prostorom i komforom. Najznačajniji model španskog proizvođača je u potpunosti prerađen, pri čemu su sačuvani njegov mladalački i sportski duh, funkcionalnost i komfor. Novi, svježi dizajn reflektuje najnoviji karakter Seata zastupajući DNK brenda, ali sa oštrijim, još više sportskim dizajnom, sa naglašenijim, izražajnijim, uzbudljivijim i aerodinamičnijim površinama. “Ibiza ne samo da je odličan  gradski automobil za mlade, ona  predstavlja i stil življenja”, rekao je Senad Trnka, brend menadžer Seata za BiH.

Ponudu motora čini trocilindarski 1.0 MPI benzinac u verzijama sa 75 KS, a prati ga 1,0 TSI sa 95 ili 115 KS. Potpuno novi 1,5 TSI benzinac sa 150 KS će na našem tržištu biti dostupa krajem ove godine. Naravno, tu je i dizelaš, 1,6 TDI u verzijama sa 80, 95 ili 115 KS.

Osnovni model nove Ibize na našem tržištu je Ibiza 1,0 MPI Reference sa 75 KS, te do registracije košta 22.095 KM. Znatno bogatija i privlačnija Ibiza 1,0 TSI Style sa 95 KS kod nas košta 25.564 KM, dok luksuzno opremljena Ibiza 1,0 TSI Xcellence sa 115 KS i DSG automatskim mjenjačem sa 7 stepeni prenosa košta 31.659 KM. Sportski opremljena verzija Ibiza 1,0 TSI FR sa 115 KS dostupna je po cijeni od 28.921 KM.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here