DHL-ova akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi je dio DHL globalne volonterske aktivnosti GoHelp.

587

Kompanija DHL International d.o.o., je tokom protekle sedmice organizovala akciju dobrovoljnog darivanja krvi u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH.

Ovo je redovna godišnja akcija u kojoj učestvuju DHL uposlenici. Tokom četiri sata, koliko je trajala ova akcija u prostorijama DHL-a, odazvalo se devet osoba, od čega je, poslije pregleda, krv dalo šest davalaca.

Šest uposlenika, svi koji su višestruki davaoci krvi, je na taj način pokazalo svoju humanist.

Krajnji cilj akcije je ne samo prikupljanje dovoljnih količina krvi već, i promocija davalaštva unutar kompanije. DHL ima dosta aktivnosti na volonterskoj osnovi, i ovo je samo jedna u nizu. Akcija dobrovoljnog darivanja krvi je dio DHL globalne volonterske aktivnosti GoHelp.

Đenan Džumhur, Komercijalni direktor DHL-a, i sam je učesnik i darivalac pomenute akcije, ovom prilikom je izjavio: “Drago mi je što DHL svake godine organizuje dobrovoljno darivanje krvi. Moram istaknuti da su među nama Avdo Aždajić, koji je do sada darivao krv 35 puta, i Žarko Lalić koji je darivao krv 18 puta. Radimo nešto plemenito i uzvraćamo zajednici u kojoj poslujemo. Nadam se da će naša aktivnost podstaknuti i druge kompanije na ovakve akcije. Možda smo baš mi nekom spasili život.”

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here