Brend Tesla predstavlja svoj novi telefon iz premium klase: Tesla Smartphone 9.1

Moćni 64-bitni MT6750 procesor sa 8 jezgi, savršeno usklađen sa radnom memorijom od 4 GB i prostorom za skladištenje od 64 GB

605

Dugo očekivani nasljednik prvog Tesla pametnog telefona iz premium segmenta je napokon stigao – kompanija Comtrade predstavila je Smartphone 9.1. Ovaj uređaj ispunjava očekivanja onih kojima je važan svaki detalj i žele samo najbolje: moćni procesor u savršenom skladu sa radnom memorijom velikog kapaciteta, fotografije vrhunskog kvaliteta, zavidan nivo autonomije, potpuni multimedijalni doživljaj i još mnogo toga.

Slika govori više od hiljadu riječi

Tesla Smartphone 9.1 dolazi sa vrlo kvalitetnim LTPS ekranom od 5,5 inča, karakterističnim po izuzetno brzom odzivu na komande, ali i odličnom prikazu na otvorenom, zahvaljujući GFF full lamination tehnologiji i snažnom pozadinskom osvjetljenju. Rezolucija od 1920*1080 piksela garantuje vrlo jasnu i detaljnu sliku sa oštrim prikazom. Miravision tehnologija omogućava podešavanje boja shodno potrebama korisnika, a funkcija automatskog podešavanja osvjetljenja štedi bateriju tako što osvjetljenost ekrana prilagođava vanjskim uslovima, za impresivan prikaz u svakoj situaciji. Tesla Smartphone 9.1 posjeduje još jednu novinu – Eye protection opciju. Njenim pokretanjem aktivira se filter za plavu boju čime se smanjuje opterećenje očiju prilikom gledanja u ekran. I to nije sve, jer zahvaljujući zaštiti od grebanja, ali i zaštitnoj foliji i silikonskoj maski, rizik od oštećenja je smanjen na minimum.

Moćni procesor za moćne performanse

Moćni osmojezgreni 64-bitni procesor obezbjeđuje brzo i kvalitetno izvršavanje zadataka bez ikakvih zastoja. Njegova savršena usklađenost sa radnom memorijom od 4 GB obezbjeđuje visoku efikasanost u radu, pri čemu simultana upotreba velikog broja aplikacija ne predstavlja nikakav problem. Zahvaljujući Mali T860 grafičkom procesoru, multimedijalni doživljaj je na najvišem mogućem nivou, a igranje i najzahtjevnijih igrica teče veoma glatko.

Android 7 Nougat operativni sistem

Tesla Smartphone 9.1 opremljen je aktuelnim operativnim sistemom Android 7.0. Njegova savršena optimizacija omogućava maksimalnu uštedu baterije pri obavljanju svakodnevnih zadataka. Funkcija „Data Saver“ obezbjeđuje racionalniju upotrebu mobilnih podataka putem isključivanja pozadinskog rada aplikacija. Tu je i Dual screen opcija koja obezbjeđuje podjelu ekrana i paralelni rad u dvije aplikacije, a funkcija brzog prebacivanja između dvije posljednje korištene aplikacije značajno olakšava i ubrzava rad.

Dual cameras tehnologija

Tesla Smartphone 9.1 jedini u svojoj cjenovnoj kategoriji koristi revolucionarnu Dual cameras tehnologiju, tako da vrhunske fotografije više nisu rezervisane samo za vlasnike profesionalnih foto aparata. Uz dvije kamere (13 i 2 megapiksela) sada je moguće snimiti dvije pozicije iste scene pri čemu će objekat koji je u fokusu biti izoštren, a ostatak zamagljen, za profesionalni rezultat bez napora. Kada se iskombinuju, dvije kamere mogu da obuhvate više prostora i širi kadar, ali to nije sve, jer tu je i prednja kamera od 8 megapiksela, za najbolje selfije.

Baterija koja neće iznevjeriti

Tesla Smartphone 9.1 odlikuje kvalitetna baterija kapaciteta 3.000 mAh, a odlična optimizacija sistema omogućava dodatno produženu autonomiju, čak 50% dužu u odnosu na prethodnu verziju. Pored toga, Quick Charge funkcija omogućava veoma brzo punjenje onda kada je to najpotrebnije, jer samo za sat vremena, Tesla Smartphone 9.1 dostiže 50% svog kapaciteta.

Bezbjednost na najvišem nivou

Tesla Smartphone 9.1 opremeljen je senzorom za otključavanje telefona putem otiska prsta. Senzor prepoznaje otisak u vrlo kratkom roku uz veoma visoku preciznost, pa je praktično nemoguće da iko osim vlasnika pristupi sadržaju telefona. Senzor je smješten na prednjoj strani telefona što je veoma zgodno kada se telefon nalazi na stolu.

Fingerprint senzor nalazi se na tasteru koji je multifunkcijski – pored otključavanja, taster nudi i pregled trenutno dostupnih aplikacija, kao i mogućnost povratka u glavni meni pritiskom ili vraćanje korak unazad putem laganog dodira.

Tako lagan, a tako moćan

Uz premium kvalitet ide i premium dizajn kojim Tesla Smartphone 9.1 mami poglede. Kućište je izrađeno od legure aluminijuma, debljine svega 7,08 mm i veoma lagano s obzirom na veliki ekran – svega 150 grama. Cijela prednja strana telefona izrađena je od stakla, što dodatno naglašava njegovu eleganciju, dok srebrna boja asocira na čisti luksuz.

Dual SIM i 4G prenos podataka

Uz podršku za 2G/3G/4G vezu pristup internetu je brži, uz veće brzine prenosa podataka i bolju pokrivenost signalom. Izuzetno dobra 4G podrška omogućava kvalitetan i stabilan signal, bolju saradnju sa ovim mrežama u inostranstvu, kao i pristup novim tehnologijama onog trenutka kada ih operateri omoguće. Pored toga, tu je i Dual SIM funkcija koja omogućava upotrebu dvije SIM kartice. Zahvaljujući tome, možete potpuno da odvojite privatno od poslovnog i uštedite tokom putovanja koristeći lokalnu SIM karticu.

I to nije sve…

Tesla Smartphone 9.1 ima notifikacionu LED lampicu koja signalizira propuštene pozive, poruke i druga obavještenja. Gdje god da se nalazite GPS vas neće iznevjeriti, a uz a-GPS i GLONASS podršku precizno navođenje do željene lokacije je zagarantovano.

I tu nije kraj, jer Tesla Smartphone 9.1 dolazi za redizajniranim ikonicama koje unose svježinu u korisnički interfejs čineći ga preglednijim i ljepšim, a novi logo još snažnije ističe ime koje ponosno nosimo.

Zbog svega ovoga, nadamo se da ćete uskoro biti u prilici da isprobate Tesla Smartphone 9.1 i uvjerite se u mogućnosti ovog izuzetnog uređaja. Potražite ga u maloprodajnim objektima naših poslovnih partnera, a detaljnu specifikaciju pronađite na našem web sajtu: www.tesla.info.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here