AGRANA-STUDEN preuzela Ormož

STUDEN Grupa proširila svoje poslovanje u Sloveniji

520

Strateškim pozicioniranjem u okviru Evropske unije AGRANA-STUDEN Grupa od ove godine posjeduje pakirni i logistički centar Ormož u Sloveniji. Kupovinom pakirnog centra, silosa i skladišnog prostora ojačana je pozicija AGRANA-STUDEN Grupe za nesmetano i blagovremeno snabdijevanje šećerom tržišta Evropske unije, Zapadnog Balkana, kao i svjetskog tržišta.

„AGRANA-STUDEN Grupa nastavlja ekspanziju poslovanja, te je kupovinom Ormoža naša distributivna kompanija AGRAGOLD Ljubljana dobila podršku u vidu pakirnog centra, te odličnih silosnih kao i skladišnih kapaciteta, a poslovna Grupa je ojačala svoju poziciju regionalnog tržišnog lidera koju nova akvizicija lokacije Ormož zaokružuje u geografskom i tržišnom smislu,“ rekao je Ilija Studen, predsjednik Uprave STUDEN Holdinga.

STUDEN Holding posjeduje međunarodni portfolio agrobiznisa koji pokriva preradu, trgovinu i distribuciju poljoprivrednih proizvoda, kao što su šećer, jestiva ulja, uljarice i žitarice, a kao dio Holdinga koji se bavi trgovinom, preradom i distribucijom šećera i zaslađivača AGRANA-STUDEN Grupa se sastoji od operativnih joint venture kompanija osnovanih od strane AGRANA Grupe i STUDEN Holdinga.  U Bosni i Hercegovini u okviru STUDEN Holdinga posluju fabrika jestivog ulja BIMAL i STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera u Brčkom.

STUDEN Holding već 23 godine posluje u Sloveniji, te preko sopstvene distributivne mreže AGRAGOLD i istoimene kompanije sa sjedištem u Ljubljani svojim industrijskim kupcima kao i krajnjim potrošačima obezbjeđuje šećer i jestivo ulje najvišeg kvaliteta.

IZVORBusiness magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here