Poziv bh. firmama za učešće na Forumu za spajanje njemačkih kupaca sa potencijalnim dobavljačima

Njemačke firme traže prvenstveno dobavljače iz sektora automotivi, mašinogradnja i gradnja postrojenja

414

U okviru njemačke inicijative za pronalaženje dobavljača u zemljama centralne i istočne Evrope, u Pragu će se 26. oktobra održati forum pod nazivom „4th CEE Procurement & Supply Forum“. Organizatori ovog foruma su njemačko Udruženje za upravljanje materijalima, nabavu i logistiku (BME e.V) i njemačke vanjskotrgovinske komore (AHK) u zemljama učesnicama.

Učesnike očekuju brojna izlaganja, prezentacije i radionice o aktuelnim temama iz oblasti nabave, logistike, finansija i vanjske trgovine, a organizovat će se i B2B-razgovori zainteresovanih kompanija iz Njemačke s dobavljačima i proizvođačima iz Bosne i Hercegovine i ostalih zemalja centralne i istočne Evrope, kako bi se razmotrile mogućnosti uspostavljanja saradnje.

Njemačke firme traže prvenstveno dobavljače iz sektora automotivi, mašinogradnja i gradnja postrojenja iz kategorija:

  • Obrada metala
  • Plastika / guma / elektronika
  • Ostalo

Popunjavanjem prijavnog obrasca na web stranici Predstavništva njemačke privrede u BiH, firme iskazuju svoj interes za učestvovanje na „4. CEE Procurement & Supply Forumu”. Pristigle prijave će njemačke kompanije analizirati i ocijeniti, te pozvati na B2B-razgovore one kompanije iz BiH, koje su njima u ovom trenutku interesantne.
Kotizacija za učešće na B2B-razgovorima iznosi 295 EUR. Troškove puta i smještaja snose sami učesnici.

Više informacija o ovoj inicijativi, njemačkim kupcima te uslovima učešća objavljeno je na web stranici Predstavništva njemačke privrede u BiH.

Rok za predaju obrasca je 25.08.2017. god.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here