Turistička zajednica Kantona Sarajevo sponzor 23. Sarajevo Film Festivala

Dvadeset i treće izdanje Sarajevo Film Festivala održati će se od 11. do 18. avgusta na više lokacija

631

Turistička zajednica Kantona Sarajevo po prvi put je sponzor Sarajevo Film Festivala. Tako će najvažniji međunarodni filmski događaj u našoj zemlji od ove godine imati i značajnu podršku Turističke zajednice KS – Visit Sarajevo što je od velikog značaja za promociju našeg glavnog grada.

Na konferenciji za predstavnike medija u kinu Meeting Point ozvaničena je  saradnja koja će doprinijeti promociji Sarajeva kao regionalnog filmskog centra i jedne od najprivlačnijih turističkih destinacija.

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala, na konferenciji za predstavnike medija kazao je da Festival više od dvije decenije kroz niz programa radi na promociji i afirmaciji Sarajeva, te da se partnerstvo s Turističkom zajednicom KS bazira na zajedničkom cilju promocije Sarajeva, nastavljajući tako tradiciju koju Festival baštini od samog osnivanja.

“Prvi put u 23. godine od kako se održava Sarajevo Film Festival imamo zvaničnu saradnju i značajnu podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo što je ogromno priznanje za Festival,“ kazao je Purivatra.

Sarajevo Film Festival je odavno prerastao obim, veličinu i strukturu samog filmskog festivala i narastao u najznačajniji kulturni pa i društveni događaj u regiji: “Dugogodišnji doprinos Festivala promociji Sarajeva zaslužuje veliko priznanje, a najveća filmska smotra u regiji sada dobija i ozbiljnog partnera,” kazao je Nermin Muzur, direktor TZKS. “Turistička zajednica Kantona Sarajevo, u saradnji s Vladom KS, podržava projekte koji su od značaja za promociju Sarajeva, a saradnja sa Sarajevo Film Festivalom samo je logičan slijed događaja,” poručio je Muzur.

Dvadeset i treće izdanje Sarajevo Film Festivala održati će se od 11. do 18. avgusta na više lokacija, a od ove godine festivalskim lokacijama pridružuje i Općina Ilidža.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here