Klas ponovno uz Sarajevo Film Festival

Prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo nakon deset godina pauze ponovo je uz Sarajevo Film Festival, prvi i najveći filmski festival u Jugoistočnoj Evropi

431

U godini u kojoj obilježava svoj 115. rođendan, prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo nakon deset godina pauze ponovo je uz Sarajevo Film Festival, prvi i najveći filmski festival u Jugoistočnoj Evropi. Osim podrške razvoju bosanskohercegovačke i regionalne kinematografije pružene kroz partnerstvo sa organizatorom Sarajevo Film Festivala, Klas će u centru Sarajeva, u blizini festivalskih lokacija, upriličiti degustacije svojih tradicionalnih proizvoda.

„Želimo goste i posjetioce festivala, kao i sve druge građane koji se zateknu na ulicama Sarajeva, počastiti našim lokumima – Bosanskim, Zlatnim, Rahat lokumom, slatkim asortimanom Sarko, integralnim keksima Fit. Osim toga, volonteri Sarajevo Film Festivala svakodnevno će se hraniti sendvičima iz Velepekare Klas, dok će naša peciva, pite i somuni biti služeni gostima na zvaničnom festivalskom doručku. Obezbjedit ćemo, dakle, za svakoga ponešto, i ponuditi samo najbolje brendove za najbolji filmski festival u ovom dijelu Europe”, izjavio je Nihad Imširović, direktor Klasa.

“Uvijek kada smo to u mogućnosti i prilici dio prihoda vraćamo društvenoj zajednici. Mislimo da je SFF dobra prilika za to. Znamo koliko se ovaj festival cijeni, ne samo u BiH i zemljama regije, nego i širom svijeta, koliko ga publika poštuje, i kakve pozitivne efekte može imati na razvoj turizma u BiH a samim time i cijele naše države. Klas je tu da pomogne i podrži onoliko koliko može sve kvalitetne i društveno odgovorne projekte“, rekao je Imširović, te dodao da će Klas za najmlađe u subotu, 12. augusta, u centru Sarajeva, organizirati posebnu zabavu, pod nazivom „Zagrli Sarko medu“.

Specijalni gosti Sarajevo Film Festivala imat će priliku da među prvima dobiju limitirano izdanje Bosanskog lokuma, u posebnoj dizajniranoj limenoj kutiji, s geografskim motivima BiH.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here