Kompanija EuroExpress pomaže Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka“

Kompanija EuroExpress će omogućiti besplatno slanje pošiljki i humanitarnih paketa članovima Udruženja

353

Kompanija EuroExpress brza pošta Banja Luka i Udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka” iz Sarajeva potpisali su 28.07.2017. godine, Ugovor o saradnji i sponzorstvu, kojim će se omogućiti besplatno slanje pošiljki i humanitarnih paketa članovima udruženja, prvenstveno porodicama djece koja su se liječila i koja se liječe od malignih oboljenja.

“Ovo je mali znak pažnje sa naše strane, za koji se nadamo da može drugima da znači. Porodice djece koja se liječe od raka su vjerovatno najugroženija populacija u društvu, kojoj trebamo pomoći i bar djelimično olakšati životno breme. Nakon podrške, koju smo tokom godine pružili Sigurnim kućama u BiH i “Konferenciji beba 2017.”, to je još jedan korak kojim želimo pomoći pojedincima, udruženjima i humanitarnim projektima u našoj zemlji. Ovom saradnjom potvrđujemo da smo opredijeljeni ka društveno odgovornom poslovanju. Nadamo se, da ćemo na ovaj način biti uzor i drugim kompanijama u BiH, da se aktivno uključe i pruže pomoć društvenoj zajednici”, naglasili su iz Uprave kompanije EuroExpress.

„Potpisivanjem ovog ugovora otvara se jedno novo poglavlje i jedan novi vid saradnje u društveno odgovornom poslovanju. Naši korisnici, a to su porodice djece koja su se liječila i koja se liječe od raka, nerijetko su u stanju socijalne potrebe i mi im, kroz aktivnosti udruženja, nastojimo pomoći. U tu pomoć spadaju i humanitarni paketi sa osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama, te pokloni i lijekovi za djecu koje mi dobijemo kao donaciju i dalje prosljeđujemo našim korisnicima”, istakao je Fikret Kubat, projekt menadžer Udruženja.

Udruženje je osnovano u aprilu 2003. godine, broji više od 400 članova i finansira se isključivo donacijama humanista, kao i brojnim projektima i aktivnostima koje realizuje. U aprilu 2016. godine, Udruženje je otvorilo i Roditeljsku kuću u sklopu Pedijatrijske klinike Jezero, čije kapacitete je do sada koristilo više od 60 porodica. Roditeljska kuća nudi besplatan smještaj, osnovne životne namirnice i higijenske potrepštine, te psihosocijalnu pomoć i podršku djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here