Hoše komerc obilježio osam godina marketa u Hadžićima

Hoše komerc već 38 godina pruža trgovačke usluge Sarajlijama, a protekla 2016. bila je na nivou rekordne 2015. godine

602

Domaći maloprodajni lanac Hoše komerc d.o.o. prigodnim programom, poklonima, i iznenađenjima za sve posjetioce obilježio je 8. godina uspješnog rada super marketa u Hadžićima. Iz ove kompanije najavili su novu promotivnu kampanju “Sarajevo divno mjesto” sa kojom će startati na jesen.

“Kada smo otvorili super market u Hadžićima prije 8. godina učinli smo to kako bismo građanima Hadžića omogućili najbolji izbor, ali i kako bismo podigli razinu kvaliteta usluge sa namjerom da pružimo vrhunski ugođaj kupovine svojim kupcima. Tu našu namjeru kupci su prepoznali, i danas zajedno s njima proslavljamo rođendan na najljepši način, uz povjerenje koje smo međusobno izgradili. Također, moram istaći izvrsnu saradnju sa dobavljačima, koji su u nama vidjeli sigurnog partnera i trgovca koji je spreman investirati u razvoj. Tu je i posebna briga o domaćim proizvodima, tako da smo i s te strane pozicionirani ali i prepoznati kao domaći tržni lanac sa posebnim fokusom prema domaćim kvalitetnim brandovima. U tom smislu mi smo i ove godine nastavili sa ulaganjima u našu maloprodaju. Prije nekoliko mjeseci pokrenuli smo ‘BH. korpu’ koja je dodatni poticaj kampanji ‘Kupujmo domaće’ i koja je pokazala izvrsne rezultate”, izjavila je Amela Frlj zamjenica direktora maloprodaje Hoše komerc d.o.o.

Ona je istakla kako Hoše komerc nastavlja sa investiranjem u opremanje marketa i u ukupan merchandising u cilju daljeg jačanja tržišne pozicije. “S ovog mjesta sada već mogu najaviti i našu novu promotivnu kampanju ‘Sarajevo divno mjesto’ sa kojom ćemo startati na jesen, o čemu će biti više riječi u period koji je pred nama”, kazala je Frlj.

Hoše komerc zapošljava 216 radnika, od čega je veći dio radnika zaposlen u maloprodajnoj mreži. Pored proizvodnje i veleprodaje, Hoše komerc posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo. Hoše komerc d.o.o. Sarajevo je jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini. U protekloj 2016. godini uspješno smo poslovali zajedno sa našim brendovima BONY, MERKA i NAŠE MLIJEKO, uz distribuciju brenda MEGGLE, te tako nastavili razvijati svoje tržišne kapacitete i promovisati domaću privredu.

Hoše komerc već 38 godina pruža trgovačke usluge Sarajlijama, a protekla 2016. bila je na nivou rekordne 2015. godine, kada smo ukupno imali prihode više od 64 miliona KM neto. Prva trgovina otvorena je davne 1979. godine kao dio porodičnog biznisa, deset godina kasnije 1989. osnovana je firma Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu. Osnovna djelatnost je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here