Razvijanje poslovnih sposobnosti mladih u skladu sa zahtjevima tržišta

Vrhunac akademije je proglašenje pobjednika timskog zadatka, danas, 20. jula, u 13.30, u glavnom uredu Sparkasse Bank BiH

548
Sparkasse

Studentska poslovna akademija, jedinstven projekat usmjeren na poboljšavanje vještina mladih na tržištu rada, koju organizira Inkubator društvenih inovacija “Munja”, Sparkasse Bank BiH i Hocu.ba je započela svoju specijalnu trodnevnu obuku u Sarajevu o poslovnim vještinama uz timski praktični rad na kreativnom zadatku koja će kulminirati proglašenjem pobjednika timskog zadatka, danas, 20.07. u 13.30 u sjedištu Sparkasse Bank BiH u Sarajevu.

SPA akademija, koja traje od 18. do 20.07.2017. u Sarajevu, predstavlja vrhunac aktivnosti novog i jedinstvenog programa za razvoj poslovnih vještina studenata u BiH usmjerenih ka poboljšanju njihovih potencijala i lakšeg snalaženja na modernom tržištu rada.

Radionice koje su vodili manageri Sparkasse Bank BiH i Munja Inkubatora, održane prva dva dana su imale za cilj ukazati polaznicima na njihove potencijale, i kako ih usavršiti. Sparkasse Bank BiH je prepoznala potrebu mladih da budu konkurentniji na tržištu rada, ali i potrebe ove kategorije stanovništva za bankarskim proizvodima koji će biti posebno namijenjeni njima. U tu svrhu, Banka je kreirala Studentski paket, koji nude osnovne bankarske usluge i proizvode bez naknade.

Dvadesetčetvero mladih ljudi, finalista, koji su došli iz Banovića, Banja Luke, Bijeljine, Mostara, Sarajeva, Tuzle i Zvornika, imali su priliku na interaktivnim radionicama ne samo čuti šta današnji poslodavac traži, nego i kako praktično prikazati svoje znanje. Pored korisnih savjeta i praktičnih radionica učesnici studentske poslovne akademije su dobili timski zadatak (tzv. case study) koji simulira kako bi mogao izgledati rad u bankarskom sektoru kada se od njih očekuje da izađu sa prijedlozima na konkretne izazove.

Vrhunac akademije je proglašenje pobjednika timskog zadatka, danas, 20. jula, u 13.30, u glavnom uredu Sparkasse Bank BiH, Importanne centar, kojima će biti ponuđena ljetnja praksa u Sparkasse Bank BiH, gdje će biti u prilici praktično primjeniti naučeno.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here