Druženje „U susret Bajramu“ u Super Konzumu Ložionička

Druženje je nastavljeno u duhu sevdaha kroz mini koncert mladih muzičkih nada

614

Najljepši i najvrjedniji dio bh. tradicije i kulturne baštine je sevdalinka. Sama činjenica da je sevdalinku pisao narod, da se prenosila s generacije na generaciju i tako pričala historija naše zemlje daje joj neprocjenjivu vrijednost. Ona budi najljepše emocije u nama, ona je više od pjesme, oplemenjuje dušu i naša je dužnost da nikada ne bude zaboravljena.

Konzum BiH već godinama njeguje i čuva bh. tradiciju od zaborava, a sve najljepše iz nje dočarao je u jedinstvenom događaju “U susret Bajramu” koji je održan u Super Konzumu Ložionička.

“Vjerujemo da su naši kupci uživali u spoju modernog ambijenta oplemenjenog tradicijom. Bajram je blagdan duhovne radosti i mira te prilika da s članovima porodice i dragim prijateljima podijelimo emocije i iskažemo međusobno poštovanje. Sreća ima svoj pravi značaj kada je dijelimo s drugima, pa smo tako mi u Konzumu odlučili podijeliti bajramsku radost s našim kupcima” poručila je Selma Ovčina, PR menadžerica Konzuma.

Brojne posjetioce u znak dobrodošlice su pozdravili Eldin Huseinbegović i Avdo Lemeš, dok su zvukovi saza budili emocije u svima i dozvali najljepše uspomene o ljubavi i životu. Uz sve to, Konzum BiH je dodatno obradovao kupce s više od 1000 prigodnih poklona, koji su činili kafa i rahatlokum u skladu sa tradicionalnim običajima.

“Sasvim slučajno sam došla u redovnu kupovinu, a dočekali su me zvuci sevdaha i sve lijepe sitnice koje našu tradiciju čine tako bogatom i prepoznatljivom. Zaista sam uživala u srdačnim razgovorima s drugim kupcima, lijepoj pjesmi, a obradovala sam se i poklonu”, istakla je Alma Hodžić, koja redovno posjećuje Super Konzum Ložionička.

Druženje je nastavljeno u duhu sevdaha kroz mini koncert mladih muzičkih nada, koje su svim posjetiocima poklonili neke od najljepših sevdalinki i na taj način učinili ovaj dan posebnim. Nizale su se poznate sevdalinke, a neke od njih su bile muzičke želje posjetitelja na Konzumovoj Facebook stranici.

“Drago mi je da sam baš danas došao u Konzum, sevdalinka me dirnula u srce, a posebno su me oduševili mladi ljudi koji na novi način izvode naše tradicionalne pjesme po kojima smo poznati u cijelom svijetu”, kazao je Amel Zukić, kupac u Super Konzumu Ložionička.

Konzum BiH svim građanima BiH koji obilježavaju Bajram želi da ga provedu u miru i blagostanju sa svojim najmilijim.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here