Objavljena imena dobitnika BBI stipendija iz fonda “Sheikh Saleh Kamel” za sarajevsku regiju

Mjesečna stipendija iznosi 100 američkih dolara u protivrjednosti KM i isplaćuje se 12 mjeseci

455

Na osnovu odredbi Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata BBI, Komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja  i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH, te Asocijacije Fatma, nakon selekcije prispjelih zahtjeva primljenih temeljem javnog konkursa, donijela je odluku o dodjeli 100 stipendija iz kategorije Fond „Sheikh Saleh Kamel“ za sarajevsku i bosansko-podrinjsku regiju.

Za stipendije su mogli aplicirati učenici i studenti iz Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona, te općina: Čajniče, Novo Goražde, Rudo, Višegrad, Rogatica, Pale, Sokolac, Istočna Ilidža i Istočno Sarajevo, Lukavica, Sokolac i Han Pijesak.

Mjesečna stipendija iznosi 100 američkih dolara u protivrjednosti KM i isplaćuje se 12 mjeseci.

Ukupno je iz Fonda Sheikh Saleh Kamel u ovoj godini dodijeljeno 500 stipendija. Stipendije su namijenjene djeci bez jednog ili oba roditelja, na teritoriji cijele BiH, a Komisija je  prilikom odabira ocjenjivala, između ostalog, uspjeh u obrazovanju, kao i ukupne prihode i socijalni status domaćinstva.

Stipendije će biti isplaćene putem studentskog računa koje su učenici ili njihovi zakonski zastupnici, odnosno studenti obavezni otvoriti kod BBI banke prije potpisivanja ugovora u roku od deset dana od dana objavljivanja spiska dobitnika.

 

Za otvaranje studentskog računa potrebno je priložiti CIPS potvrdu o prebivalištu i kopiju LK. Maloljetni dobitnici stipendije trebaju doći  sa roditeljem/starateljem (koji trebaju dostaviti CIPS-ovu potvrdu)  i priložiti rodni list djeteta.

Dobitnici stipendije  prilikom dolaska u  poslovnice BBI banke trebaju naglasiti da je svrha otvaranja računa priliv sredstava od stipendije kako bi otvorili isključivo „STUDENTSKI TEKUĆI RAČUN“  na koji BBI banka ne naplaćuje mjesečne troškove održavanja.

Spisak dobitnika stipendija za područje sarajevske regije iz fonda “Sheikh Saleh Kamel” dostupan je na www.bbi.ba. Svečana dodjela stipendija i potpisivanje ugovora planirana je za 30.06.2017. godine u 10:00 sati, a o tačnom terminu i lokaciji svi dobitnici stipendija će biti blagovremeno obaviješteni.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here