Hotel Aleksandar promovisan u prvi Blue star porodični klub hotel u Crnoj Gori

Blue star Aleksandar od ove turističke sezone predstavlja sasvim novu komponentu u turističkom proizvodu Hotelske grupe

588

Novoadaptirani hotel Hotelske grupe Budvanska rivijera, budvanski Aleksandar, u prisustvu brojnih zvanica iz privrednog, društvenog i kulturnog života Crne Gore i Budve, svečano je promovisan u prvi Blue star – porodični klub hotel u Crnoj Gori.

Svečanosti, organizovanoj na novom bazenskom kompleksu hotela, prisustvovao je premijer Crne Gore Duško Marković, koji je sa ministrom turizma Crne Gore, Pavlom Radulovićem tokom dana bio u radnoj posjeti Hotelskoj grupi Budvanska rivijera.

Adaptacija hotela Aleksandar koji je prve ovogodišnje goste sa tržišta Skandinavije primio 21. maja, podržana je i realizovana u saradnji sa grupacijom TUI – ispostavom za Nordijske zemlje. Hotel Aleksandar od prije nekoliko dana nosi kategoriju četiri zvjezdice i posluje pod brendom Blue star hotela TUI grupacije, za sada je jedini porodični hotel tog tipa u Crnoj Gori.

“Kompanija Budvanska rivijera je adaptiranjem Aleksandra na neki način zaokružila desetogodišnji investicioni ciklus tokom koga su renovirani postojeći objekti, koji predstavljaju brend turističkog produkta Crne Gore. U hotelima Palas, Slovenska plaža, Castellastva, Aleksandar, koji imaju dugu i bogatu tradiciju posovanja dugu 30 i više godina, unaprijedili smo kvalitet ponude i ove objekte doveli do kategroije četiri i četiri plus zvjezdice. U njihovo renoviranje je od 2007. uloženo više od 40 miliona eura sosptvenih sredstava“, kazala je Katarina Kažanegra izvršna direktorica HG Budvanska rivijera.

Prema njenim riječima, u poslednjih nekoliko godina u svim hotelima ovoga društva, sa ukupno 1600 smještajnih jedinica, u kojem je upravo država Crna Gora većinski vlasnik, kvalitet ponude je uzdignut na nivo evropske konkurencije.

Blu star Aleksandar od ove turističke sezone predstavlja sasvim novu komponentu u turističkom proizvodu Hotelske grupe. Hotel raspolaže sa 187 porodičnih soba i apartmana, novim bazenskim blokom, kao i novim pratećim sadržajima. Potpuno novih 110 smještajnih jedinica sa svim vanpansionskim kapacitetima je adaptirano i izgrađeno, po idejama arhitektonskog studija Zec u roku od četiri mjeseca.

Kažanegra se zahvalila svim partnerima, crnogorskim kompanijama koje su učestvovala u zahtjevom projektu adaptacije i izgradnje novog hotelskog kompleksa, a posebnu zahvalnost odala je svim zaposlenima Hotelske grupe.

IZVORvijesti.me
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here