Studenti Odsjeka produkt dizajn kreirali novitete za brend Dr.Pasha

U sklopu pružanja podrške obrazovanju i podizanju društvene odgovornosti predstavnici branda Dr.Pasha prezentovali su Akademiji likovnih umjetnosti svoju kompaniju, politiku i rezultate poslovanja

2724

Studenti četvrte godine Odsjeka za produkt dizajn Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo učestvovali su u projektu izrade idejnih rješenja za bosanskohercegovački brend Dr.Pasha.

U okviru nastave iz premeta Unikatno oblikovanje, studenti su imali priliku oblikovati unikatne proizvode ili one koji su namijenjeni realizaciji u manjim serijama, a koji odražavaju duh brenda Dr.Pasha. Mentor na projektu bila je prof. mr. Ognjenka Finci uz saradnju više asistentice mr. Nataše Perković.

U sklopu pružanja podrške obrazovanju i podizanju društvene odgovornosti predstavnici branda Dr.Pasha prezentovali su Akademiji likovnih umjetnosti svoju kompaniju, politiku i rezultate poslovanja. Studenti su tokom osmog (VIII) semestra iz predmeta Unikatno oblikovanje predstavili svoja kreativna rješenja za kompaniju Dr.Pasha, te njihovu mogućnost širenja asortimana proizvoda uz nove ideje i unapređenja trenutnog stanja.

Kompanije Dr.Pasha nagradila je najbolja studentska rješenja. Prvo mjesto osvojila je studentica Amina Daut sa konceptom „VOONA“ odnosno osmišljenim asesoarom za asortiman sapun: lufe za kupanje, zatim kutiju za poklon set od Ecor materijala, kao i strategiju socijalno odgovorne kompanije u vidu saradnje sa domaćim prerađivačima vune.

Drugo mjesto osvojio je student Ermin Alić sa četiri različita koncepta „pakovanje za svijeću i set pakovanje“ sa potpuno novim rješenjem za postojeće pakovanje Dr.Pasha svijeća i sapuna, zatim set pakovanje za dva proizvoda, kao i set pakovanje za tri različita proizvoda namijenjena za mušku liniju. Treće mjesto osvojila je studentica Neira Isović sa konceptom „kutija i muška četka za brijanje“, ideja je oblikovati pakovanje za set proizvoda za mušku kolekciju, kao i drvenu četku za brijanje u sklopu linije namijenjene muškarcima.

Prof. Finci izrazila je nadu da će se ovakav vid saradnje nastaviti u budućnosti. „Vjerujem da je ova saradnja bila veliki izazov za naše studente, da su stvorili približniju sliku o stvarnom dizajnerskom radu i istraživanju za određenog klijenta, te da će im ovaj projekat biti odlična smjernica u budućem praktičnom radu,“ kazala je prof. mr. Finci.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here