Beogradska Ikea otvara vrata 10. avgusta

Robna kuća Ikea u Beogradu, koja će biti jubilarna 400. u tom lancu, bit će otvorena 10. avgusta, saopšteno je iz kompanije.

493
Izvor: dominomagazin.com

Robna kuća u Beogradu nalazi se u Bubanj Potoku u objektu od 30.000 kvadratnih metara, sa punim asortimanom od 9.500 proizvoda.

Kupci će na raspolaganju imati restoran sa oko 500 mesta, bistro, prodavnicu švedske hrane, igraonicu za djecu i parking sa oko 1.200 mjesta, kao i punjač za električne automobile u neposrednoj blizini.

Robna kuća će biti otvorena svakog dana od 10.00 do 21.00 sat, dok je radno vreme restorana od 09.30 do 20.00 sati. Robna kuća Ikea ima ugrađene savremene tehnologije koje doprinose održivosti i ekonomskoj isplativosti rada objekta. Između ostalog, objekat ima sistem za separaciju i zbrinjavanje 23 frakcije otpada, sa namjerom da manje od 10 posto otpada ide na deponiju. Robna kuća posjeduje geotermalne pumpe sa šest geotermalnih bunara koja služe za grijanje i hlađenje samog objekta.

Sakupljena kišnica koristit će se za ispiranje toaleta i to je vjerovatno prvi takav primer u održavanju i radu robne kuće na tržištu Srbije. Sva unutrašnja i spoljna rasveta je LED čime se doprinosi da objekat ostvari velike uštede u potrošnji električne energije, a postavljeni solarni paneli na krovu objekta obezbjeđuje dio potrebne energije za funkcionisanje objekta, navodi se u saopštenju.

IZVORb92.net
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here