Volkswagen e-up! predstavljen na Međunarodnom sajmu energetike “Energa”

Kompletna automobilska industrija ubrzano se kreće ka masovnoj eksploataciji električnih vozila

608

Porsche BH, uvoznik Volkswagen vozila  za BiH, je na Međunarodnom sajmu energetike “Energa” pod sloganom “Jednostavno električan” predstavio električnu verziju svog malog gradskog automobila e-up!.

Najmanji Volkswagenov model pokreće elektromotor snage 60 kW (85KS) i 210 Nm obrtnog momenta, dok je maksimalna brzina 130 km/h. Električna energija skladišti se u litij-ionskim baterijama smještenim u podnici automobila sa kojima maksimalan doseg iznosi 160 kilometara. Uz tradicionalnu garanciju u trajanju od četiri godine, Volkswagen daje i osam godina garancije na bateriju.

“Volkswagen električna vozila su 100% električna vozila, bez emisija, lagana, izuzetno učinkovita i nevjerovatne snage koja se osjeća već od samog starta jer električna vozila odmah razvijaju najveći obrtni moment. Novi e-up! ima spreman još jedan istaknuti tehnički detalj: Car-Net e-Remote, aplikaciju za pametni telefon koja kao i Car-Net portal omogućava da se brojnim funkcijama vozila upravlja daljinski”, izjavio je ekspert za električna vozila i trener za tehničko školovanje Porsche BH, Jasmin Lučkin.

U konferencijskom dijelu „Energe“ održana je panel-diskusija o razvoju bosanskohercegovačke autoindustrije s osvrtom na električna vozila koja predstavljaju vozila budućnosti. Lučkin je kazao da se kompletna automobilska industrija ubrzano kreće ka masovnoj eksploataciji električnih vozila i da treba prilagoditi zakon i sve relevantne pravilnike tim vozilima (tehničke preglede, registraciju, pitanja javne infrastrukture, stimulanse itd.).

Više informacija na: www.volkswagen.ba

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here