Kreditna linija Sparkasse Bank za pravna lica na teritoriji Općine Novi Grad

Visina subvencionirane kamatne stope iznosi 1,45%, a klijenti mogu aplicirati za kratkoročno finansiranje do jedne godine otplate i u iznosu do 200.000,00 KM ili dugoročno finansiranje do 7 godina i do iznosa 1.000.000,00 KM

726

Načelnik općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić i izvršni direktor Sparkasse Bank dd BiH, Nedim Alihodžić, potpisali su u Sarajevu ugovor o saradnji između Općine Novi Grad Sarajevo i Sparkasse Bank dd BiH.  Sporazum se odnosi na posebnu kreditnu liniju za privredna društva i samostalne poduzetnike u iznosu od 10 miliona maraka, koja se realizira putem Sparkasse Bank dd BiH i Općine Novi Grad.

Sparkasse Bank dd BiH je zahvalna svom partneru u javnom sektoru, Općini Novi Grad, na čelu sa načelnikom Efendićem, koji su imali sluha i prepoznali šansu koja se ovim putem daje privrednicima i samostalnim poduzetnicima.

„Stvaranje novih vrijednosti u realnom sektoru u Bosni i Hercegovini, odnosno u konkretnom slučaju ovoga puta u sarajevskoj Općini Novi Grad sa kojom danas potpisujemo Ugovor, osnovni je cilj realizacije kreditne linije Sparkasse Bank iz koje su sredstva namijenjena razvoju privrednih društava i samostalnih poduzetnika“, izjavio je Alihodžić, dodavši da Sparkasse BiH želi biti aktivan partner domaćim privrednicima, stimulisati ih u njihovim biznisima, i novim investicijama.

„Naš krajnji cilj je pružanje konkretne pomoći u otvaranju novih radnih mjesta u realnom sektoru, čime bi na direktan način zajednički doprinijeli zaustavljanju trenda odlaska građana BiH, prvenstveno mladih ljudi iz ove zemlje. Mi se nadamo da će i ostale općine, ne samo u Sarajevu, prepoznati značaj ovakvog kreditiranja privrednika, i da ćemo biti u prilici ovo uraditi i u drugim općinama“, naglasio je Alihodžić.

Sparkasse Bank uvijek nastoji da bude aktivan partner privrednicima i da podrži privredni rast, a to potvrđuje i činjenica da je banka u 2016. godini prema pravnim licima usmjerila oko 380  miliona KM kreditnog novca, što čini preko 70% ukupnih plasmana Sparkasse Bank.

„Visina subvencionirane kamatne stope iznosi 1,45%, a klijenti mogu aplicirati za kratkoročno finansiranje do jedne godine otplate i u iznosu do 200.000,00 KM ili dugoročno finansiranje do 7 godina i do iznosa 1.000.000,00 KM, te uz mogućnost odobrenja grace perioda do 12 mjeseci. Konkurs će biti otvoren u petak, 9. juna i trajaće deset (10) radnih dana.  Ovom prilikom svakako pozivam sve zainteresirane privrednike da nas posjete direktno u Filijali Sarajevo ili putem internet stranice Banke, kako bi se informisali detaljnije o uslovima podnošenja aplikacije za kreditna sredstva“ izjavio je Adnan Mušić, direktor Filijale Sarajevo.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here