Druga Neretva media regata, takmičenje s plemenitim ciljem

U spustu niz Neretvu učestvovali su predstavnici 22 medija, koji su se takmičili u raftingu od Džajića buka do Stare ćuprije u Konjicu

707

Ove godine, baš kao i prošle, prvi vikend u junu bio je rezerviran za dobar provod predstavnika bh. medija na rijeci Neretvi, odnosno Drugu Neretva media regatu s plemenitim ciljem zaštite prirode i promocije Konjica i okoline. Glavni „krivac“ za ove događaje je Udruženje građana Zelena Rijeka Konjic. Jedan od sponzora projekta, SD Neretva Rafting – Džajića buk, obezbijedio je smještaj, hranu i piće za učesnike, koji su se 2. i 3. juna okupili u selu Džajići.

U spustu niz Neretvu učestvovali su predstavnici 22 medija, koji su se takmičili u raftingu od Džajića buka do Stare ćuprije u Konjicu.

Prvi na cilju, u najkraćem vremenskom roku, bio je čamac pod pokroviteljstvom turističke agencije Visit Konjic, na kojem su se nalazili predstavnici tri medija: TV kuća Kanal 6, dnevne novine Dnevni Avaz, te portali gdjeizaci.ba i treci.ba. Spust je trajao oko sat vremena, a druženje je potrajalo dva dana, uz popratne aktivnosti među kojima su bile posjeta Titovom bunkeru i izložba fotografija Bosne i Hercegovine, autora Amela Salihbašića.

Regata je organizirana uz podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH, Turističke zajednice HNK/HNŽ, Općine Konjic, turističke zajednice općine Konjic, turističkih agencija Neretva Rafting – Džajića buk, Visit Konjic, Tudup Raft, Raft Kor, Travel Konjic, Ines Raft i Ambasada Neretva – Rafting  Salihamidžić, te Udruženja građana Prvi Korak iz Konjica.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here