Novi Hyundai SUV pokazao lice prije vremena

Hyundai je početkom aprila najavio novi model iz segmenta malih SUV/krosover vozila koji je dobio ime Kona po istoimenoj oblasti na havajskom Velikom ostrvu.

631
youtube.com
youtube.com

Potkompaktni SUV Kona uhvaćen je okom kamere tokom snimanja promotivnog videa na ulicama Madrida.

Hyundai je početkom aprila najavio novi model iz segmenta malih SUV/krosover vozila koji je dobio ime Kona po istoimenoj oblasti na havajskom Velikom ostrvu. Tada je objavljena i prva fotografija detalja prednjih svjetlosnih grupa, a zahvaljujući ovom kratkom videu, sada smo u prilici da sagledamo novi Hyundai u cjelini.

Već na prvi pogled jasno je da je korejski proizvođač napravio stilski odmak od aktuelne game svojih vozila sa namjerom da se Kona vizuelno istakne i izdvoji iz gomile konkurentskih modela drugih kompaniija koji takođe spadaju u SUV “B” segment. To je naročito primjetno na prednjem dijelu automobila koji ima nešto agresivniji dizajn sa razdvojenim dnevnim svijetlima od ostatka farova, dok maska hladnjaka izgleda kao kod novog i30.

Ova tendencija je ublažena na zadnjem dijelu sa stop svijetlima koja podsjećaju na ona sa modela Tucson. Hyundai je najavio da će osim standardne verzije sa prednjim pogonom, Kona biti dostupna i sa opcionim pogonom 4×4. Očekuje se da će paleta motora između ostalog obuhvatiti i turbo benzinske motore od 1.0 i 1.4 litra koji se već koriste u modelima i20 i i30.

S obzirom da su pripreme za promociju Kone u završnoj fazi, zvaničnu on-line premijeru možemo očekivati u narednim sedmicama, kada ćemo znati i tehničke detalje ovog SUV modela.

IZVORcdm.me/b92.net
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here